Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Senatorii, de acord: Vinerea Mare – sarbatoare legala, nelucratoare

Senatorii, de acord: Vinerea Mare – sarbatoare legala, nelucratoare

Autor:

Camera Superioara a Legislativului a dat unda verde, miercuri, unei initiative semnate de cateva zeci de alesi, de la UDMR, dar si de la PSD si nu numai, prin care vinerea de dinaintea Sfintelor Pasti, ultima vineri din Postul Mare, sa fie declarata zi de sarbatoare legala si in care nu se lucreaza.

 

plen senat 350x196 Senatorii, de acord: Vinerea Mare   sarbatoare legala, nelucratoareConcret, senatorii au aprobat, cu 86 de voturi “pentru”, un vot “impotriva” si o abtinere, initiativa de completare a articolului 139 din Codul Muncii, vizand Vinerea Mare.

In expunerea de motive se mentioneaza, printre altele, faptul ca “in urma analizarii zilelor de sarbatori legale, putem observa ca Vinerea Mare in Europa este zi legala de sarbatoare in 16 tari dintre cele 28 ale Uniunii Europene, deci, in majoritatea tarilor”.

Decizia nu este, insa, una definitiva. In sensul in care e nevoie ca initiativa sa treaca si de votul deputatilor, Camera Deputatilor avand calitate de for decizional. Dar si ca la momentul de fata, in Romania sunt 14 sarbatori legale.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!