AcasăNewsSenatorii americani o tin tot intr-o betie

Senatorii americani o tin tot intr-o betie

Staff-ul de la Capitoliu, la „una mica” pe Pennsylvania Avenue

Chelnerii din jurul Capitoliului fac dezvaluiri socante: alesii neamului, de cand au bagat tara in criza, sunt tot intr-o petrecere, udata din belsug cu alcool.

Membrii Congresului nu se plictisesc la „serviciu”, unde au „stins lumina” pe timp nelimitat, pana vor cadea la intelegere asupra taierilor bugetare.

Staff-ul de la Capitoliu, la „una mica” pe Pennsylvania Avenue

Petreceri private, in timp ce creditorii sufla greu

Chelnerii de la „Hawk and Dove”, un bar de pe Pennsylvania Avenue, i-au dat in fapt pe parlamentari, ca au comandat bauturi toata saptamana, mai cu seama republicanii, iar in seara cand „s-a tras oblonul” la Capitoliu au pus-o chiar de o petrecere, impreuna cu niste senatori, intr-o sala privata de deasupra barului. „Nu cred ca americanii s-ar simti bine daca ar afla ce fac alesii, cand tara sta pe buza prapastiei”, a declarat unul dintre chelneri, care nu si-a dat numele de teama ca va intra si el in „fara plata”. Probabil ca americanii au aflat, pentru ca un ultim sondaj de opinie, efectuat de GIK, arata o cadere libera in incredere, acordata republicanilor, facuti raspunzatori in proportie de 62% de criza federala. Obama a scazut si el vertiginos la 37%, cu tendinta de a cadea si mai mult. Cei mai mari creditori ai SUA, China si Japonia, cu obligatiuni emise de Trezoreria americana de 2.400 miliarde dolari, au inceput sa dea semen de neliniste. Au realizat ceea ce nu credeau, anume ca SUA chiar sunt in situatia de a nu-si plati la timp datoriile, pentru prima data din 1790.

Democrati arestati

Intre timp, parlamentarii care incearca sa faca politica, ajung dupa gratii. Opt proeminenti membri ai Congresului SUA au fost arestati marti in fata Capitoliului, in urma unui protest la care au cerut o reforma in domeniul imigratiei. Parlamentarii, toti democrati, au participat la protest alaturi de 200 de activisti civici, religiosi si comunitari, fiind saltati, cu catuse la maini,  de catre Politia Spatiilor Publice, pentru blocarea traficului in fata Capitoliului.

author avatar
Adina Mutar
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger