AcasăNewsSelfie, mai periculos decat atacul rechinilor

Selfie, mai periculos decat atacul rechinilor

Pentru majoritatea rechinilor, oamenii nu sunt in meniu

Pare exagerat? Nici vorba: in medie, in fiecare an sase persoane sunt ucise de rechini. In perioada octombrie 2011 si noiembrie 2017, 259 de persoane au murit in timp ce faceau selfie.

Pentru majoritatea rechinilor oamenii nu sunt in meniu

O echipa de cercetatori indieni (tara unde selfies fac cele mai multe victime) a obtinut acest uimitor rezultat analizand datele presei mondiale cu ajutorul cuvintelor de cautare ”mort din selfie”, ”accident din selfie”, ”decese si telefoane mobile”, etc. Cum un selfie nu este niciodata indicat drept cauza unui deces in bazele de date oficiale, cercetatorii afirma ca numarul deceselor legate de folosirea telefoanelor in locuri periculoase este subestimat. In medie, victimele au varste intre 22 si 23 de ani. Dupa 30 de ani, riscurile de deces din cauza unui selfie diminueaza. Pe de alta parte, trei sferturi din decesele contabilizate au fost in randul barbatilor. Echipa de cercetare s-a aplecat si pe originea geografica a persoanelor decedate: cel mai mare numar de morti a fost inregistrat in India, urmata de Rusia, apoi de Statele Unite si de Pakistan. In India s-au inregistrat de altfel 50% din aceste decese, in special datorita varstei scazute a utilizatorilor de telefoane mobile.

Sunt necesare no selfies zones?

Studiu indica si diferitele cauze ale mortii din pricina selfies.

Risc mortal tinerii rusi se intrec in selfie pe cele mai inalte cladiri din Moscova

Prima este inecul, urmata de accidente de transport (in special persoane lovite de trenuri) si de caderi de la inaltime (in Rusia este o adevarata moda a selfieurilor de pe acoperisul cladirilor inalte sau a unor diverse structuri civile si militare ramase din vremea URSS). Fara prea mare surpriza, Statele Unite contabilizeaza cel mai mare numar de accidente mortale cu arme de foc in timpul selfies. Pentru autorii studiului, este necesar ca autoritatile sa puna in practica mai zone unde selfie sa fie interzis, cum este cazul Indiei, in marile orase. ”Un selfie nu este periculos in sine dar comportamentul uman este. Oamenii ignora total riscurile atunci cand isi fac fotografii in zone periculoase”, arata specialistii. Pentru autorii studiului, zonele fara selfie trebuie sa se aplice in zonele turistice unde exista caderi de apa,baraje,  piscuri montane, cladiri foarte inalte, zone feroviare, autostrazi, etc.

author avatar
Tudor Borcea
805 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger