Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Selfie de pe Marte

Selfie de pe Marte

Autor:

Intr-o buna zi, omul va pune piciorul pe Marte, dau asigurari specialistii. Dar, deocamdata, doar robotul Curiosity indeplineste sarcina de a explora planeta rosie.

 

selfie 1 Selfie de pe Marte

Prafuit si prins intr-o furtuna martiana, Curiosity a stiut sa fie ”cool” si sa trimita noi poze

NASA a publicat acum ultimul selfie facut de robot pe platoul Vera Rubin Ridge, o zona martiana care-i intereseaza pe oamenii de stiinta. In timpul expeditiei sale, robotul a cazut pe o stanca foarte tare, imposibil de strapuns. O mare parte din zona explorata de Curiosity hematit, o specie minerala care se formeaza in apa. Un element suplimentar care confirma prezenta apei pe planeta Marte. Pe imagini, cerul apare innorat, iar robotul este acoperit cu praf, rezultatul furtunii care a acoperit planeta in aceasta vara.Robotul Curiosity functioneaza cu energie nucleare, contrar altui robot, Opportunity, care exploreaza Marte de 14 ani,  recent disparut de pe radare, care functioneaza cu energie solara. selfie 3 Selfie de pe MarteMars Science Laboratory (MSL) este o sonda spatiala a NASA care a fost lansata spre Marte. Sarcina principala a misiunii MSL este de a cerceta daca pe Marte poate exista sau chiar a existat viata Componenta cheie a sondei MSL este vehiculul de teren (rover)„Curiosity” care dupa amartizare s-a deplasat autonom si a executat toate experimentele si cercetarile stiintifice prevazute. Curiosity are marimea unui mic autoturism si cantareste 900 kg, devenind astfel cel mai greu obiect creat de mana omului si lansat pe Marte vreodata. MSL a fost lansat la 26 noiembrie 2011 la bordul unei rachete de tip Atlas V(541) .Zborul spre Marte a durat circa 9 luni si amartizarea a avut loc la 6 august 2012.


1 Comentariu la Selfie de pe Marte

  1. Strambulemne

    Ceva imi spune ca Marte a fost locuita si ca s-a intamplat ceva tragic. Se poate lua mostre din zone mediane la 1 m din sol? Sau un satelit spectral si se pot vedea rauri secate, drumuri, constructii, civilizatii dispărute, infrastructuri, amplasamente militare, fauna dispărută , exumiditate, modificari de scoarta disgrugeri provocate etc.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!