AcasăNewsSeful STS, dar si ministri - la audieri in cazul accidentului aviatic...

Seful STS, dar si ministri – la audieri in cazul accidentului aviatic din Apuseni

La o zi dupa ce s-a aflat ca ancheta privind cauzele accidentului aviatic din Apuseni a fost preluata de Parchetul militar, presedintele Comisiei pentru Aparare din Senat, Corneliu Dobritoiu, a precizat ca sefii de la Interne, Aparare, dar si Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) vor fi chemati la audieri in aceasta chestiune.

In urmatorul interval, insa nu saptamana viitoare, pentru ca atunci se va analiza cadrul legal privitor la interventia institutiilor statului in cazul unei actiuni de salvare, ministrii Apararii, Internelor, dar si seful STS vor fi audiati de catre senatorii din comisia condusa de Dobritoiu, fost detinator al portofoliului de la MApN. „Senatorii au fost de acord ca in proxima sedinta a Comisiei sa facem o analiza a cadrului legal care asigura interventia coordonata a institutiilor statului pe actiunea de cautare-salvare si apoi sa stabilim un program de audieri in asa fel incat sa crestem nu numai rolul de control al Comisiei parlamentare, pentru ca, in ceea ce priveste controlul, s-au retinut unele carente. (…)”, a precizat, miercuri, Dobritoiu.

Asadar, cand anume vor fi audiati sefii celor doua ministere, dar si al STS, urmeaza sa se stabileasca in perioada urmatoare. „Saptamana viitoare vom face analiza cadrului legal. La solicitarea senatorilor din Comisie s-a dorit extinderea ariei de audieri asupra tuturor sefilor structurilor asupra carora se exercita controlul parlamentar al Comisiei de Aparare, siguranta nationala si ordine publica – Interne, Aparare, STS”, a spus liberalul.

109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger