AcasăNewsSeful statului sesizeaza CCR asupra Legii privind aprobarea OUG 96/2016

Seful statului sesizeaza CCR asupra Legii privind aprobarea OUG 96/2016

Klaus Iohannis a adresat, joi, presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 96/2016 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniile educatiei, cercetarii, formarii profesionale si sanatatii.

Este vorba despre un act normativ pe care Parlamentul l-a trimis la Cotroceni, in vederea promulgarii, la finele anului trecut, mai exact pe 27 decembrie.

Din textul sesizarii in cauza – unul amplu- rezulta, printre altele, si motivul pentru care s-a facut un astfel de pas, in speta sesizarea Curtii Constitutionale. Concret, in documentul facut public de Administratia Prezidentiala se noteaza ca „in opinia noastra, atat in cadrul dezbaterii initiale, cat si in cadrul reexaminarii, Legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 96/2016 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniile educatiei, cercetarii, formarii profesionale si sanatatii a fost adoptata cu incalcarea dispozitiilor art. 75 si ale art. 77 alin. (2) din Constitutie. De asemenea, prin continutul normativ, legea mentionata incalca si dispozitiile art. 1 alin. (5) din Constitutie”.

431 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger