AcasăNewsSeful SIE: Omar Hassam nu e o prioritate, ci miile de cetateni...

Seful SIE: Omar Hassam nu e o prioritate, ci miile de cetateni romani din Siria

(foto: aradon.ro)

Seful SIE, Teodor Melescanu, a declarat, intr-o emisiune TV, ca la acest moment Omar Hayssam nu constituie o prioritate a Serviciului pe care il conduce, legat de Siria, ci miile de cetateni romani care traiesc in zona de conflict.

(foto: aradon.ro)

Intrebat de realizatorii emisiunii „Dupa 20 de ani”, difuzata duminica la ProTV, in legatura cu situatia lui Omar Hayssam, Melescanu a raspuns ca evolutia actuala a lucrurilor in Siria „face aproape imposibila o evolutie care sa conduca la o solutionare imediata” a cazului sau. „Pe toate informatiile care au fost, era intr-o inchisoare din Siria, dar unde mai este acum, ce se intampla in actuala conjunctura, e imposibil de stiut”, a precizat seful SIE.

Melescanu a spus, totodata, ca la aceasta data prioritara pentru Serviciul pe care conduce este siguranta cetatenilor romani care locuiesc in Siria, pe fondul agravarii tensiunilor si intr-un context ce „seamana din ce in ce mai mult cu un razboi civil”. „Si pentru noi, chiar va spun cinstit, nu reprezinta o prioritate, prioritatea noastra numarul 1 pentru Siria o reprezinta cei aproximativ 15.000 de cetateni romani care traiesc in Siria si care, impreuna cu familille lor, sunt probabil pe undeva pe la 45.000. Tot ceea ce inseamna posibilitati, planuri, itinerarii de evacuare pentru cei care doresc sa vina sunt principala noastra prioritate”, a subliniat Melescanu.

149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger