AcasăNewsSeful RA-APPS, incatusat de DNA

Seful RA-APPS, incatusat de DNA

Directorul RA-APPS, Gabriel Surdu, este vizat intr-o ancheta a DNA, fiind suspectat ca i-a cerut sefului CJ Buzau sa ii faciliteze firmei sale, pe care o conducea printr-un intermediar, obtinerea unui contract pentru lucrari de canalizare in valoare de aproape 11 milioane euro. In urma audierilor, Surdu a fost retinut de procurorii anticoruptie.

Desi era director al RA-APPS, Gabriel Surdu dadea “tunuri” financiare prin firmele sale conduse de intermediari

In acest dosar, procurorii DNA au facut patru perchezitii in Bucuresti si Prahova, la sediul RA-APPS, la firme si la locuintele unor persoane suspectate de fapte de coruptie care ar fi fost comise in perioada 2013-2014.

Contract de 11 milioane de euro

Georgian Gabriel Surdu este suspectat ca, in vara anului 2013, i-ar fi cerut presedintelui Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bigiu, in prezent suspendat din functie, sa-i faciliteze obtinerea unor contracte de lucrari in judetul Buzau pentru SC Construct CO Group SRL, firma pe care o conducea printr-un intermediar. Cristinel Bigiu ar fi fost de acord cu cererea lui Gabriel Surdu si l-ar fi sprijinit sa obtina un contract de lucrari pentru SC Construct Co Group SRL, in comuna Ghergheasa, in schimbul interventiei sale pe langa primarul localitatii buzoiene fiind solicitat 8% din valoarea contractului. In acest sens, Bigiu l-ar fi prezentat pe Horatiu Daniel Vidan Popa primarului localitatii Ghergheasa, iar in 21 mai 2014, intre Primaria Ghergheasa si SC Construct Co Group SRL administrata de Vidan, a fost incheiat contractul de lucrari de proiectare in valoare de 48.678.773,89 lei, respectiv aproape 11 milioane de euro. De altfel, Cristinel Bigiu este judecat, in prezent, pentru luare de mita, conflict de interese si tentativa de spalare a banilor. Numele lui Cristinel Bigiu apare si in dosarul in care fostul ministru al Internelor Cristian David este acuzat ca ar fi luat mita 500.000 de euro pentru interventii in favoarea unei persoane care revendica un teren.

 

author avatar
Andrei Coman
476 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger