AcasăNewsSeful Politiei din Negresti Oas, urmarit penal pentru abuz in serviciu

Seful Politiei din Negresti Oas, urmarit penal pentru abuz in serviciu

Seful Politiei din Negresti Oas, Ioan Ghencean, este urmarit penal pentru abuz in serviciu. Acesta este acuzat ca nu a luat imediat masuri pentru identificarea autorilor unei infractiuni cu violenta, informeaza Directia Nationala Anticoruptie.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar fata de inculpatul GHENCEAN IOAN, sef al Politiei Orasului Negresti Oas, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru altul un folos necuvenit”, arata procurorii DNA.

In ordonanta de dispunere a controlului judiciar se arata ca procurorii au probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ca, la data de 27.12.2010, inculpatul Ghencean Ioan, in calitate de sef al Politiei Orasului Negresti Oas, cu stiinta si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu, cauzand o vatamare a drepturilor si intereselor legale ale unei persoane vatamate, concomitent cu obtinerea pentru o alta persoana, a unui avantaj nepatrimonial.

Astfel, la data de 27.12.2010 si in zilele urmatoare, inculpatul Ghencean Ioan si-a indeplinit in mod defectuos atributiile si obligatiile de serviciu stabilite prin fisa postului si prin procedura privind organizarea si desfasurarea activitatii politiei pentru investigarea si cercetarea infractiunilor de lovire sau alte violente, vatamare corporala si vatamare corporala grava, prin aceea ca nu a luat masuri imediate pentru identificarea autorilor unei infractiuni cu violenta, precum si a mijloacelor de proba. In acest mod, inculpatul Ghencean Ioan , sef al Politiei Orasului Negresti Oas, a facut posibila netragerea la raspundere penala a unuia dintre autorii unei infractiuni de vatamare corporala grava, savarsita impotriva unei persoane vatamate, fapt ce a dus la lezarea drepturilor si intereselor legale ale respectivei persoane.

author avatar
Alina Costache
397 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger