AcasăNewsSeful laboratorului de Radiologie de la un spital din Iasi, retinut

Seful laboratorului de Radiologie de la un spital din Iasi, retinut

Desi e sambata, procurorii anticoruptie lucreaza. Astel ca doi reprezentanti ai Spitalului de Neurochirurgie „N. Oblu” Iasi au fost retinuti, in cursul acestei zile, in timp ce alte doua cadre medicale de la aceeasi unitate au fost plasate sub control judiciar, intr-un caz aflat in atentia procurorilor DNA din Iasi.

Masurile au fost luate sambata si ii vizeaza pe Eduard Moldovanu, sef al Laboratorului de Radiologie si Imagistica medicala din cadrul spitalului amintit, acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, ambele in forma continuata, dar si pe Dan Ionut Aranyosi, infirmier in cadrul aceluiasi spitalu din Iasi, acesta din urma fiind cercetat, din care anunta DNA, pentru complicitate la luare de mita si complicitate la abuz in serviciu, ambele in forma continuata.

Cei doi urmeaza sa ajunga in fata instantei, fiind propusi pentur arestare preventiva pentru 30 de zile. Ramane de vazut ce anume vor hotari magistratii Tribunalului Iasi in privinta cererilor DNA.

Totodata, in acelasi dosar, procurorii au dispus plasarea sub control judiciar, pentru 60 de zile, de sambata incepand, a doua asistente medicale din cadrul Laboratorului de Imagistica Medicala de la acelasi spital. Elena Carmen Gherman si Maria Magdalena Rindasu sunt cercetate pentru luare de mita si abuz in serviciu si, din cate mentioneaza procurorii, in comunicatul remis presei in cazul de fata, nu au voie ca, pe perioada cat se afla sub control judiciar, sa-si exercite profesia de asistent medical in cadrul laboratorului mentionat.

Cat priveste acuzatiile aduse in cazul de fata, procurorii noteaza, printre altele, faptul ca aceste cadre medicale ar fi pretins si primit bani pentru efectuarea unor examene imagistice. „La datele de 18 martie, 13 mai si 03 iunie 2016, inculpatul Moldovanu Eduard, in calitate de Sef al Laboratorului de Radiologie si Imagistica Medicala al Spitalului de Neurochirurgie „ N. Oblu” Iasi si medic in cadrul acestui laborator, a pretins si primit cu titlu de mita de la trei pacienti diferiti suma de 600 lei (in total suma de 1.800 lei) pentru efectuarea unor examene RMN pentru coloana, interpretarea rezultatelor si prescrierea de tratamente. Totodata, in niciuna dintre situatii, inculpatul Moldovanu Eduard nu a inregistrat in evidentele unitatii medicale investigatiile efectuate si sumele percepute pentru efectuarea examenelor RMN”, sustin anchetatorii.

186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger