AcasăNewsSeful INS: NU DEMISIONEZ, decat daca Eurostat da semnal ca am gresit

Seful INS: NU DEMISIONEZ, decat daca Eurostat da semnal ca am gresit

Desi acuzat ca a transmis date eronate privind situatia economica a Romaniei, care arata o crestere, desi datele Eurostat au aratat cu certitudine ca Romania este in recesiune, seful INS sustine ca nu a gresit cu nimic, motiv pentru care nu are de gand sa isi prezinte demisia.

”Comunicatul de presa (publicat de INS, n.r.) include si alte date pe care Eurostatul nu le publica. O comparatie pe semestre este mult mai concludenta. Datele trimise la Eurostat nu sunt date produse la nivelul Eurostat. Sunt multe definitii ale recesiunii acceptate de economisti mari. Nu as vrea sa intru asupra definirii conceptului de recesiune”, a declarat Tudorel Andrei, directorul INS, citat de b1.ro.

”Nu a existat nici cel mai mic element de manipulare al opiniei publice. INS a publicat in tara elemente care nu au fost trimise catre Eurostat pentru ca nu are aceasta obligatie sau elemente pe care Eurostatul nu le-a publicat. Este vorba despre o eroare statistica”, a explicat el, precizand ca nu exista nicio presiune politica asupra sa.

De asemenea, Tudorel Andrei a subliniat ca nu i s-a cerut demisia si ca nu are nicio intentie sa renunte la functie. „Nu mi s-a cerut demisia, nu imi dau demisia. O dau doar daca Eurostat considera ca INS a indus in eroare publicul sau daca da semnal ca am gresit”, a mai spus seful Institutului National de Statistica.

Joi, Eurostat a publicat date care arata ca Romania a intrat in recesiune, dupa ce doua trimestre la rand a inregistrat scadere economica.

Foto: B1 TV

author avatar
Alina Costache
214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger