AcasăNewsSeful DIICOT, despre efectele OUG pe CODURI in dosarele de terorism si...

Seful DIICOT, despre efectele OUG pe CODURI in dosarele de terorism si trafic de droguri

Nu doar la varful DNA-ului are loc, in cursul acestei zile, o sedinta a Colegiului Director, ci si la DIICOT, scopul fiind, practic, acelasi – si anume analizarea efectelor adoptarii, in sedinta de Guvern de seara trecuta, a ordonantei de urgenta privind Modificarea Codurilor.

Pana ca acest lucru sa se intample insa, si, eventual, sa se faca publice concluziile intrunirii, procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Daniel Horodniceanu, a punctat doua dintre efectele acestei modificari a legislatiei, in sensul excluderii variantei formularii unui denunt in privinta unei infractiuni la o distanta mai mare de sase luni de la comiterea presupusei fapte. Concret, procurorul sef al institutiei care se ocupa de investigarea infractiunilor de terorism a subliniat, la Europa FM, ca DIICOT-ul „este afectat foarte tare de denunt, mult mai tare decat toate celelalte Parchete, pentru ca in dosarele de competenta DIICOT-ului -si aici ma refer in special la dosarele de trafic de droguri si la dosarele de mare violenta – denuntul este un element foarte important pentru noi. (…) Ne gandim ca exista si alte moduri de sesizare decat denuntul, dar intr-adevar, denuntul n-ar avea nicio valoare juridica, conform noii modificari”.

Anterior, si sefa DNA-ului enumera efectele adoptarii unei astfel de ordonante si spunea ca urmarile acestui pas facut de Executiv vor fi analizate, miercuri, intr-o sedinta la nivelul conducerii institutiei care se ocupa cu investigarea faptelor de coruptie.

310 afisari

1 COMENTARIU

  1. Apropo diicot = traficantii se prind si prin alte metode specifice nu numai prin denunturi. In trecut aceste denunturi erau considerate informatii operative sau ponturi de la care se pleca. Si nu erau povesti nemuritoate. Iar faimosul 16 sau 19 era pe fapta recenta nu din aducere aminte.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger