AcasăNewsSeful delegatiei FMI in Romania: "S-au ratat tintele, banii nu vor mai...

Seful delegatiei FMI in Romania: „S-au ratat tintele, banii nu vor mai putea fi trasi”

Erik De Vrijer

Daca Romania nu va indeplini preconditiile asumate pana in iunie, atunci acordul cu Fondul Monetar International va expira si nu va mai exista niciun fel de intelegere.

Erik De Vrijer

„Guvernul va lua masuri de corectie pentru a atinge obiectivele programului, deci ne trebuie mai mult timp, pentru ca au parut angajati si seriosi ca vor face ce au promis ca fac”, a spus Erik De Vrijer, potrivit Realitatea TV. Potrivit sefului misiunii FMI, acordul cu Romania nu poate fi deocamdata considerat deraiat.

Guvernul a cerut o amanare de trei luni, iar aceste evaluari vor fi finalizate prin votul in Consiliul Director al FMI din iunie.

„Din moment ce ratezi mai multe tinte indicative, atunci banii care erau disponibili dupa a sasea evaluare nu ar mai putea fi trasi, desi acesta este un program preventiv, pana cand nu sunt aprobate cele trei derogari de la boardul FMI, adica in iunie”, a adaugat oficialul FMI.

Asa ca, Romania nu va avea la dispozitie bani de la FMI pana cand board-ul institutiei nu va aproba evaluarile a saptea si a opta. Daca Romania nu indeplineste preconditiile asumate pana in iunie, atunci acordul va expira si nu va mai exista niciun fel de intelegere.

author avatar
Andra Nesu
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger