AcasăNewsSeful de la Agricultura, reactie dupa alerta europeana privind branza autohtona

Seful de la Agricultura, reactie dupa alerta europeana privind branza autohtona

Ministrul Achim Irimescu vrea sa demita conducerea APIA

Odata ce in spatiul public s-a raspandit informatia cum ca in Sistemul de alerta rapida pentru alimente si furaje a fost inregistrata o notificare venita recent din directia autoritatilor italiene in privinta a ceea ce s-a numit a fi contaminarea cu E-coli producatoare de toxina Shiga in cazul branzei romanesti de oaie, oficialul ministerial a avut o luare de pozitie in aceasta privinta.

Mai precis, Irimescu e de parere ca este vorba despre un accident, seful de la Ministerul agriculturii lasand sa se inteleaga si faptul ca spera ca si europenii vor intelege acest lucru.

„Sper din tot sufletul ca Europa sa inteleaga faptul ca acesta a fost un accident. Daca a fost ramane de confirmat, sa vedem sigur ce s-a intamplat acolo, dar foarte important este sa avem incredere in produsele romanesti. Stim cu totii ca avem produse de o calitate extraordinara. Sunt si situatii cand nerespectand standardele pana la capat in anumite zone s-au intamplat mici accidente, dar speram sa nu se repete”, a declarat ministrul, citat de realitatea.net.

Va ramintim ca zilele trecute, un bebelus roman in varsta de un an si doua luni, ai carui parinti sunt stabiliti in aceasta tara, a ajuns pe mana medicilor, cu sindrom hemolitic uremic, vehiculandu-se ca ar fi consumat branza provenita de la un producator autohton.

author avatar
eNational
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger