AcasăNewsSeful Comitetului pentru Informatii s-a enervat: Europa sa zica mersi ca e...

Seful Comitetului pentru Informatii s-a enervat: Europa sa zica mersi ca e spionata de americani

Mike Rogers

Mike Rogers, seful Comitetului pentru Informatii din cadrul Casei Albe, a lasat diplomatia de-o parte si cere Europei sa nu se mai planga atat ca a fost spionata.

„Am urmarit atat propria noastra securitate, cat si implicit pe cea a aliatilor nostri, Europa ar trebui sa fie recunoscatoare”, a subliniat Mike Rogers.

Mike Rogers incearca sa repare imaginea NS
Mike Rogers

In fiecare zi, via Snowden, apar alte si alte dezvaluiri despre uriasa masinarie de spionaj a SUA, punand Adiminstratia Obama in situatia jenanta de a-si cere scuze. Casa Alba a dat un comunicat prin care il disculpa pe presedintele Obama ca ar fi stiut de interceptarea sefilor de state. El ar fi aflat intamplator dintr-un raport pe la jumatatea acestui an si a dispus ca „o parte dintre lideri” sa fie scosi de sub supraveghere. Dintre cei scosi facea parte si Angela Merkel. Insa, alta stire anunta ca NSA a efectuat peste 60 de milioane de interceptari in Spania, doar intr-o luna. „Cred ca am fi vorbit cu adevarat despre o stire in momentul in care SUA nu erau interesate sa culeaga informatii care sa ii protejeze pe americani si pe aliatii lor. Daca cetatenii francezi ar sti exact despre ce este vorba, ne-ar aplauda si ar desface sticle de sampanie, simtindu-se in siguranta”, a precizat Rogers. Hollande insa a fost de alta parere, cand l-a chemat pe ambasadorul american. Un alt oficial american, Peter King, a spus-o mai raspicat decat Rogers: „Presedintele nu ar trebui sa isi mai ceara scuze. Realitatea este ca NSA a salvat mii de vieti, nu numai in SUA, ci si in Franta, Germania si intreaga Europa.”

Record de voturi negative

Ca sa mai aplaneze din scandal, Pentagonul a avut nefericita inspiratie sa puna pe You Tube, la 24 octombrie, un clip ce promoveaza limitarea jurnalismului in favoarea extinderii spionajului, beneficiile fiind explicate chiar de directorul general al NSA, generalul Keith Alexander. Clipul a strans, pana in prezent, peste 120.000 de vizualizari, 180 de voturi pozitive si a bate recordul la voturi negative: peste 11.000.

[youtube]6Kc5Xvr24Aw[/youtube]

author avatar
Adina Mutar
328 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger