AcasăNewsSeful CNADNR, Narcis Neaga, schimbat din functie

Seful CNADNR, Narcis Neaga, schimbat din functie

Narcis Neaga a inceput seria vizitelor la DNA

Schimbare la varful Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. Narcis Neaga a fost inlocuit din functia de director general interimar al CNADNR.

Narcis Neaga

Decizia a fost anuntata de catre noul ministru al Transporturilor si are legatura, din cate a dat de inteles acesta, atat cu situatia lotului 3 al Autostrazii Orastie, cat si cu anumite „carente” in privinta pregatirii pentru iarna. Odata ce a aflat concluziile raportului extins pe care l-a cerut, in privinta situatiei de la aceasta companie, reprezentantul Guvernului a precizat, marti in jurul orei 13, intr-o conferinta, faptul ca s-a lamurit, anuntand, totodata, ca Neaga nu mai este sef la CNADNR. „In baza acestor date, astazi a avut loc si sedinta extraordinara a AGA-CNADNR- care a dezbatut elementele (…) si a propus urmatoarele – avand in vedere ca dl Narcis Neaga este doar provizoriu numit (…) s-a hotarat ca domnului director general sa-i inceteze detasarea”, a explicat ministrul.

Succesorul lui Neaga in functia de director general interimar va fi inginerul constructor Catalin Homor, actualmente director general interimar al Metrorex, aspect pe care l-a precizat noul sef al Transporturilor. „Personal am incredere ca domnul Homor isi va duce la indeplinire mandatul”, a lamurit Costescu.

Ministrul a anuntat, totodata, ca a fost demarata procedura de stabilire a noii echipe de management, anuntand, totodata, o intentie de reforma in CNADNR, cautandu-se „restartarea companiei” in vederea eficientizarii companiei si eliminarea blocajelor. „Speram ca acest nou inceput sa schimbe cumva perceptia negativa pe care societatea civila o are despre aceasta companie„, a precizat Costescu.

Decizia vine in contextul neregulilor constatate in privinta constructiei Autostrazii Orastie-Sibiu, pe tronsonul Cunta-Saliste, odata ce asfaltul in zona a crapat, la scurta vreme de la inaugurarea lotului, ulterior portiunea fiind inchisa circulatiei si demolata o portiune de 200 de metri, stiut fiind faptul ca la finele lunii octombrie a fost predat un raport al Corpului de Control al Ministerului in privinta acestor probleme.

In acest sens, Dan Costescu, noul ministru al Transporturilor, urmeaza sa ofere – in cateva minute- mai multe detalii cu privire la inlocuirea din functie a lui Neaga.

Cititi si:  Lotul 3 al autostrazii Sibiu-Orastie, inchis pana in iunie 2016

Ministerul Transporturilor a facut plangere penala impotriva constructorului Autostrazii Orastie – Sibiu

Firma Salini Impregilo, obligata sa demoleze si sa reconstruiasca un tronson al autostrazii Orastie-Sibiu

dar si: Dezastrul de pe Orastie-Sibiu: Salini-Impregilo nu a respectat Proiectul Tehnic

Italienii de la Salini-Impregilo intra pe mana DNA

177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger