AcasăNewsSeful Clinicii de oncologie din Miercurea Ciuc, acuzat de luare de mita

Seful Clinicii de oncologie din Miercurea Ciuc, acuzat de luare de mita

sursa foto: informatiahr.ro

Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie au anuntat trimiterea in judecata a lui Csiki Csongor, seful Clinicii de oncologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Miercurea Ciuc.

sursa foto: informatiahr.ro

Csiki Csongor este acuzat de luare de mita in forma continuata, existand cel putin 52 de cazuri in care doctorul din Miercurea Ciuc a solicitat mita pacientilor sai.

In rechizitoriul intocmit procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: In perioada 2011-2014, inculpatul Csiki Csongor a primit bani, in cuantum de 1.330 lei, si bunuri alimentare in cuantum de 203 lei, cu ocazia efectuarii unui numar de 39 de consultatii in incinta cabinetelor din Spitalul Judetean de Urgenta Miercurea Ciuc si Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc (minim 50 lei pe pacient, in schimbul eliberarii unei retete periodice sau a efectuarii unei consultatii).

La data de 7 iulie 2014, acesta a primit, de la un numar de 13 bolnavi, bani in numerar, in valoare totala de 810 lei si bunuri alimentare, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante.

In cauza, procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra sumelor de: 2.110 lei, 600 USD si 200 Euro, ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare de la inculpatul Csiki Csongor.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Harghita, cu propunere de mentinere a masurilor preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

author avatar
Cristi Ionita
259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger