AcasăNewsSeful CJ Neamt, social-democratul Arsene, trimis in instanta

Seful CJ Neamt, social-democratul Arsene, trimis in instanta

La aproximativ o luna de cand opinia publica afla ca a intrat in vizorul DNA, fiind in prima faza retinut, iar la momentul de fata gasindu-se in arest preventiv, social-democratul Arsene afla ca procurorii DNA din cadrul Serviciului Teritorial Bacau au dispus trimiterea sa in judecata.

In dreptul numelui actualului presedinte al Consiliului Judetean Neamt si lider al filialei locale a PSD-ului sunt trecute doua presupuse fapte de trafic de influenta. Dosarul lui Arsene va fi judecat de catre magistratii de la Tribunalul Neamt, anunta, joi, reprezentantii DNA intr-un comunicat.

Detalii despre acuzatiile ce i se aduc fostului deputat regasiti in cele ce urmeaza:

„In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

  1. In cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene Neamt a unui partid politic, a primit de la o persoana (martor in cauza), suma de 100.000 euro pentru a-si folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra unor persoane din conducerea Agentiei Nationale de Integritate, in scopul de a se constata nerespectarea dispozitiilor legale privind conflictul de interese si regimul incompatibilitatilor in cazul unei persoane care, la acea vreme, avea functie de conducere in administratia locala.

Banii remisi de martor intr-un restaurant situat pe raza municipiului Bucuresti urmau sa ajunga la persoanele respective prin intermediari.

  1. La data de 31 iulie 2015, inculpatul Arsene Ionel, in aceeasi calitate, a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale (martor in cauza) un procentaj de 5% din suma totala de 60.000.000 lei ce trebuia alocata de Administratia Nationala Apele Romane (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectiva le avea in derulare cu administratiile bazinale.

In schimbul acestui comision, in perioada iulie – septembrie 2015, inculpatul Arsene Ionel si-a exercitat influenta asupra unui coleg de partid, la vremea respectiva secretar de stat in cadrul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, pentru a-l determina sa faca demersuri in vederea alocarii, de catre A.N.A.R, a sumei anterior mentionate, demersuri ramase insa fara rezultat.

In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor imobile ce apartin inculpatului.”

sursa foto: Facebook

106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger