AcasăNewsSeful CJ Neamt, in vizorul DNA. Ionel Arsene, retinut pentru 24 de...

Seful CJ Neamt, in vizorul DNA. Ionel Arsene, retinut pentru 24 de ore

Un anunt de ultima ora venit dinspre Directia Nationala Anticoruptie comunica decizia retinerii pentru 24 de ore, de catre procurorii DNA din cadrul Serviciului Teritorial Bacau, a sefului Consiliului Judetean Neamt si, totodata, lider al filialei nemtene a PSD-ului.

Politicianul a fost retinut in cursul zilei de joi, anunta DNA-ul

Procurorii anticoruptie il acuza pe Ionel Arsene de trafic de influenta. Politicianul urmeaza sa fie dus vineri in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Magistratii Tribunalului Bacau sunt cei care vor decide ce pas se va face mai departe in acest caz.

Redam in cele ce urmeaza, integral, acuzatiile pe care i le aduc procurorii, asa cum sunt ele trecute in comunicatul DNA:

„In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene Neamt a unui partid politic, a primit de la o persoana (martor in cauza), suma de 100.000 euro pentru a-si folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra unor persoane din conducerea Agentiei Nationale de Integritate, in scopul de a se constata nerespectarea dispozitiilor legale privind conflictul de interese si regimul incompatibilitatilor in cazul unei persoane care, la acea vreme, avea functie de conducere in administratia locala.

Banii remisi de martor intr-un restaurant situat pe raza municipiului Bucuresti urmau sa ajunga la persoanele respective prin intermediari”.

sursa foto: facebook.com/ionel.arsene

author avatar
Cristina Stefan
349 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger