AcasăNewsSeful CCR, privind sesizarile pe OUG: Speram sa ne pronuntam inainte de...

Seful CCR, privind sesizarile pe OUG: Speram sa ne pronuntam inainte de 10 februarie

Chiar daca inca nu se stie exact cand anume vor fi analizate solicitarile adresate CCR-ului pe tema deja celebrei OUG 13/2017, presedintele Curtii spune ca spera ca solutiile sa fie date pana catre finele saptamanii viitoare.

Cum atat presedintele Iohannis, cat si CSM-ul, dar si Avocatul Poporului s-au adresat Curtii Constitutionale a Romaniei, in privinta Ordonantei de Urgenta nr. 13/2017, cea prin care se aduc modificari la Codul Penal si de Procedura Penala, actul normativ care a iscat comentarii, dar si proteste, se astepta o data la care vor fi solutionate aceste sesizari.

In acest sens, cel mai recent anunt facut din directia Curtii, chiar din directia sefului acestui for, aduce precizari suplimentare pe acest subiect, nu insa si o data exacta. Concret, Valer Dorneanu a anuntat, sambata, ca se va tine cont de celeritatea solicitata de adresantii solicitarilor, dar si de faptul ca e nevoie de un „termen de analiza suficient”. „Speram sa se pronuntam inainte de 10 februarie”, a anuntat seful CCR.

Va amintim ca la acea data – respectiv vinerea viitoare -ar urma sa intre in vigoare prevederile din Ordonanta cu referire la abuzul si neglijenta in serviciu.

author avatar
Cristina Stefan
470 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger