AcasăNewsSeful ANI: Presiunea asupra institutiilor de combatere a coruptiei va creste in...

Seful ANI: Presiunea asupra institutiilor de combatere a coruptiei va creste in campania electorala

Presiunea asupra tuturor institutiilor statului implicate in combaterea coruptiei va creste in campania electorala, a declarat, luni, presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, precizand ca persoanele verificate de ANI fac parte din toate partidele politice.

Noul presedinte al Agentiei Nationale de Intergritate (ANI), Horia Georgescu, a spus ca vor fi luate masuri de constientizare in ceea ce priveste declararea averii pentru candidati. „Va exista un sistem prin care le vom publica pe site. Presiunile politice le-am vazut si in trecut, denigrarea activitatii Agentiei de lipsa de rezultate. Eu cred ca pana la urma vom reusi sa fim pe o balanta pozitiva”, a declarat Georgescu, la Digi 24.

El a precizat ca in Romania nu exista un istoric de cazuri serios gestionat de institutiile statului care sa abordeze aceasta zona, dar s-a identificat ca zona de risc cea a administratiilor locale. „A rezultat ca acest fenomen este unul de masa si banii publici sunt drenati catre buzunarele consilierilor. Facem investigatii in continuare. Este foarte important sa abordam zonele cu grad mare de risc, ca sunt conflicte de interese, incompatibilitati. Speram ca prin investigarile noastre sa crestem gradul de responsabilizare. Din pacate, deciziile vin ori prea tarziu, la terminarea mandatului, ori nu sunt aplicate. Anularea contractelor, ca produs al conflictelor de interese, este foarte dificila in instante”, a mai aratat noul sef al ANI.

Horia Georgescu a precizat ca exista un fenomen si in privinta conflictelor de interese vizavi de fondurile europene. El a anuntat ca vor fi facute verificari pentru toate persoanele care au legatura cu acest domeniu, pentru a vedea daca in procesul de decizie au avut interese personale. „Am demarat o actiune in acest sens. in a doua jumatate a anului vom putea avea rezultate concludente in aceasta materie”, a mai declarat seful ANI.

Plenul Senatului a validat, in sedinta de luni, numirea lui Horia Georgescu in functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate si a lui Bogdan Stan in postul de vicepresedinte al institutiei. Cei doi au indeplinit si procedura de depunere a juramantului in fata plenului Senatului.

author avatar
National
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger