Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Sefa noua la DNA. Kovesi a lipsit de la declaratia de presa, nu si din discursul lui Lazar

Sefa noua la DNA. Kovesi a lipsit de la declaratia de presa, nu si din discursul lui Lazar

Autor:

Pe langa faptul ca a avut doar cuvinte unul si unul despre sefa interimara a DNA-ului, despre care a sustinut ca “este un procuror cu experienta mare in Ministerul Public” si “cu o foarte buna pregatire profesionala”, Augustin Lazar nu a pierdut ocazia sa aduca in discutie, in termeni laudativi, si activitatea Laurei Codruta Kovesi, predecesoarea Ancai Jurma in fruntea DNA-ului.

 

poza c12072018 1 Sefa noua la DNA. Kovesi a lipsit de la declaratia de presa, nu si din discursul lui LazarUPDATE: Laura Codruta Kovesi a fost prezenta la ceremonia de preluare a mandatului noului procuror-sef al DNA, desfasurata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, doar ca la declaratia de presa au iesit doar procurorul general Lazar si Anca Jurma. “Ceremonia de preluare a mandatului noului procuror-sef interimar al DNA, doamna ANCA JURMA, delegata in aceasta functie pe o perioada de 6 luni, s-a desfasurat astazi, 12 iulie 2018, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, in prezenta procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul AUGUSTIN LAZAR, a doamnei LAURA CODRUTA KOVESI care a condus anterior DNA, precum si a colegilor procurori”, mentioneaza DNA-ul, intr-un comunicat.

De altfel, din fotografiile postate pe site-ul Ministerului Public se poate vedea ca Laura Kovesi a stat in stanga lui Augustin Lazar pe durata intalnirii prilejuite de de predarea-preluarea mandatului procurorului-sef al Directiei.

ceremonie Sefa noua la DNA. Kovesi a lipsit de la declaratia de presa, nu si din discursul lui Lazar

Doar Jurma si Lazar au aparut in fata presei

S-a intamplat joi in jurul pranzului, in cadrul ceremoniei din fata presei, prilejuite de preluarea oficiala a mandatul interimar de catre Anca Jurma, episod de la care Laura Kovesi a lipsit, insa. Chiar si asa, procurorul general a evocat-o pe fosta sefa a Directiei Nationale Anticoruptie, alegand sa ii multumeasca “pentru activitatea desfasurata in cadrul DNA, care s-a concretizat in rezultatele obtinute in aplicarea legislatiei anticoruptie d-nei Kovesi, care si-a incheiat activitatea in aceasta directie si care in continuare va lucra in Parchetul General la Serviciul de indrumare si control”.

Lazar a invocat apoi faptul ca “este o traditie a Ministerului Public de a valorifica mereu procurorii cu expertiza intr-un anumit domeniu dupa ce-si incheie o misiune profesionala, un mandat”, si a tinut sa sublinieze ca “domnia sa a adus DNA, pe perioada mandatelor pe care le-a indeplinit, in postura de furnizor de bune practici la nivel european”.

Laura Codruta Kovesi a fost revocata luni, prin decret semnat de Klaus Iohannis. In cursul zilei precedente, dupa ce in prima faza se aflase ca avea sa revina sa lucreze ca procuror la DIICOT Sibiu, dinspre Ministerul Public se anunta faptul ca Augustin Lazar a ales sa o delege pe Kovesi pentru a lucra in cadrul Parchetului General.


2 comentarii to Sefa noua la DNA. Kovesi a lipsit de la declaratia de presa, nu si din discursul lui Lazar

  1. ??????

    Apreciați că este cumva ca “lauda de sine” ?

  2. Falfalea

    Sper conform traditiei sa nu indrume si controleze DNA sa portocalizeze decapari ca nu se face mare branza domnu Lazar si iar ajungem la magareatza 🍘.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!