Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Sefa FMI, vinovata dar nepedepsita

Sefa FMI, vinovata dar nepedepsita

Autor:

Christine Lagarde, actualul director general al Fondului Monetar International, a fost gasita vinovata de magistratii francezi pentru neglijenta in serviciu. Desi instanta nu a anuntat sentinta, Lagarde s-a hotarat sa plece din Franta, inaintea pronuntarii verdictului!

 

140513012002 christine legarde commencement 1024x576 Sefa FMI, vinovata dar nepedepsitaPe cand indeplinea functia de ministru de Finante in administratia presedintelui Nicolas Sarkozy, Lagarde a aprobat plata a 400 de milioane de dolari controversatului om de afaceri Bernard Tapie, ordonata de o curte de arbitraj, drept compensatii in vanzarea companiei Adidas.

Tapie a avut, in 2007, un litigiu cu banca Credit Lyonnais, prin care s-a facut cumpararea si vanzarea societatii Adidas, in urma caruia s-a considerat ca afaceristul a fost fraudat intentionat de banca si, prin urmare, compensatiile trebuiau platite de statul francez, principalul actionar al Credit Lyonnais. Se pare ca sefa FMI i-a acordat un statut special lui Tapie(mai ales dupa acesta a sustinut financiar campania prezindentiala a lui Sarkozy), apeland la o curte de arbitraj, in loc ca plangerea sa fie lamurita in justitie. Mai mult, fostul ministru de Finante cunostea faptul ca Bernard Tapie a fost condamnat penal, la 6 luni de inchisoare, pe vremea cand era patronul clubului de fotbal Olympique Marseille(dupa ce a aranjat meciuri) si ca, din 2013, este anchetat de procurorii francezi, pentru frauda.

Lagarde a sustinut ca procedurile sale cu privire la curtea de arbitraj sunt corecte si au fost alese in interesul cetatenilor francezi. Ramane de vazut.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!