AcasăNewsSefa FMI, acuzata de abuz de putere

Sefa FMI, acuzata de abuz de putere

Christine Lagarde, sefa Fondului Monetar International, are mari probleme cu justitia din Franta, tara natala.

Lagarde risca sa ajunga dupa gratii, fiind acuzata de abuz de putere intr-un dosar ce dateaza din 2008. In perioada respectiva, Lagarde era ministru de Finante in Franta si l-a ajutat pe controversatul afacerist Bernard Tapie.

Concret, anchetatorii sustin ca Lagarde s-a folosit de influenta pe care o avea pentru ca Tapie, un apropiat al fostului presedinte francez Nicolas Sarkozy, sa primeasca despagubiri de 400 de milioane de euro.

Conform digi24.ro, Lagarde a facut in asa fel incat dosarul lui Tapie sa nu ajunga in justitie ci la Curtea de Arbitraj. Tapie a avut castig de cauza in cele din urma, in dosarul respectiv, si a primit despagubiri de 400 de milioane de euro din partea statului francez.

Fost patron al echipei de fotbal Olympique Marseille, Bernard Tapie a avut numeroase probleme cu legea. A fost condamnat la doi ani de inchisoare, cu executare, in 1995, pentru complicitate la coruptie, si a fost acuzat de evaziune fiscala in dosarul in care, in cele din urma, a ajuns sa primeasca despagubiri din cauza unui conflict pe care l-a avut cu Credit Lyonnais.

author avatar
Cristi Ionita
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger