AcasăNewsSefa DNA: nu vom rezolva problema coruptiei in Romania doar arestand inculpati

Sefa DNA: nu vom rezolva problema coruptiei in Romania doar arestand inculpati

Atat sefa Directiei Nationale Anticoruptie, cat si procurorul general Lazar au participat la o dezbatere privind „frauda si coruptia in domeniul achizitiilor publice”.

Prilej cu care a prezentat o statistica si a adus in discutie faptul ca sunt cazuri in care procurorii sunt sesizati si dupa 7 sau 9 ani, chestiunea resursei umane limitate, ca impediment, invocand faptul ca „media de dosare pe procurori in DNA ramane de peste 100 de dosare”.

Totodata, Kovesi a subliniat ca „abordarea infractiunilor pleaca de la prevenire la combatere”, sustinand ca „nu vom rezolva problema coruptiei in Romania doar arestand inculpati, doar trimitand in judecata functionari publici sau obtinand condamnari. Coruptia in Romania poate fi rezolvata daca efortul investigativ al procurorilor este dublat de masuri de prevenire si de educatie serioasa in anticoruptie”.

162 afisari

1 COMENTARIU

  1. Strategu Dariu al pezdeului lucra la asta, dona Luluța, altfel elita gazarilor exmagistru donul Zdreanța tot cu pla in gura?LUPTAM LUPTAM LUPTAM CA CA SA CASTIGAM Luluța.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger