AcasăNewsSefa DNA: Incercarile de intimidare si hartuire in viata personala nu au...

Sefa DNA: Incercarile de intimidare si hartuire in viata personala nu au succes

Laura Kovesi a subliniat o data in plus faptul ca nici ea, nici anchetatorii din echipa pe care o coordoneaza, din postura de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, nu pleaca urechile la presiunile despre care primul om in DNA spune ca s-ar face asupra lor. E valabil si in plan personal, si profesional, a mai punctat Kovesi.

De aceasta data, sefa a adus in discutie aceste aspecte de la Ambasada Suediei, in prezenta inaltului reprezentant al acestui Regat la Bucuresti, Anneli Kenny Lindahl, dar si altor oficiali prezenti la ceremonia gazduita in ziua in care Laura Codruta Kovesi a primit o distinctie importanta.

De altfel, Suedia reprezinta un veritabil „model de urmat” pentru DNA in privinta instrumentelor de combatere a coruptiei, a ales sa mai transmita Kovesi, in speech-ul sustinut dupa primirea unei Stele Polare, ordin conferit de catre Regele Suediei, tocmai pentru lupta anticoruptie in Romania. In acest sens, sefa DNA a tinut sa evidentieze faptul ca, printre altele, acest stat nu are notiunea de imunitate si alte privilegii speciale, cum se intampla, se stie, in cazul alesilor neamului autohtoni.

„Meritul meu este doar acela de a-i coordona – o echipa formata din profesionisti, oameni curajosi, care cred intr-o Romanie fara coruptie. (…) Pilonul de rezistenta in tot ce facem este legea aplicata in mod corect si de aceea avem puterea sa continuam. Toate presiunile, toate incercarile de intimidare si hartuire in viata personala sau in plan profesional nu au succes. Noi continuam munca noastra la fel de consecvent si hotarat”, a dat asigurari procurorul-sef al DNA-ului, despre care s-a aflat, inca de acum cateva luni, ca a fost tinta unei incercari de hartuire, situatie investigata de catre procurorii DIICOT, in deja celebrul dosar „Black Cube”.

sursa foto: swedenabroad.com/bukarest

author avatar
Cristina Stefan
529 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger