Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Sefa ANES reia subiectul. Si aduce in discutie ‘povestea “Femeii PE motostivuitor”‘ si un anunt de angajare

Sefa ANES reia subiectul. Si aduce in discutie ‘povestea “Femeii PE motostivuitor”‘ si un anunt de angajare

Autor:

Dupa ce in prima faza a comis-o cu exprimarea nefericita care a facut inconjurul internetului pe final de saptamana, sefa Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati a venit cu o explicatie. Nu s-a oprit, insa aici. Mai nou, a reluat subiectul cu “Povestea ” Femeii PE motostivuitor”, despre care, pe finalul postarii de duminica, de pe Facebook, scrie ca, de fapt, “NU este o poveste ci o intamplare reala”.

 

sefa 1 258x300 Sefa ANES reia subiectul. Si aduce in discutie povestea Femeii PE motostivuitor si un anunt de angajareE greu de crezut ca sunt persoane care pana la momentul de fata n-au auzit de exprimarea “femeia motostivuitor”, careia i-a dat glas recent presedintele Agentiei pentru Egalitatea de Sanse. Nici nu apucasera sa se diminueze ecourile frazei cu pricina, ca insasi sefa ANES revine cu un nou episod. Mai exact, cu o completare, in forma unei istorisiri cu un anunt de angajare.

Considerand ca va doriti sa aflati cum suna mesajul in intregimea sa, redam in cele ce urmeaza, integral, postarea de pe pagina oficiala de Facebook a Gratielei Darghici, numarul 1 in cadrul ANES:

“De weekend.

 

Povestea ” Femeii PE motostivuitor”

Si de ce am ales acest exemplu in interviu.

 

A fost odata ca niciodata o mare companie de cauciucuri care avea nevoie de personal la unul dintre depozite, si el foarte mare, unde munca nu era deloc usoara. Angajatul trebuia sa lucreze PE motostivuitor si sa aiba forta fizica necesara pentru a mai ridica sau aseza pe raft cauciucurile.

Astfel ca au dat anunt de angajare.

Si ce sa vezi…S-a prezentat numai o femeie. Pe care au respins-o, apreciind ca este nevoie de forta fizica si de o anume constitutie pentru a face fata cerintelor postului.

Si au mai dat inca o data anuntul. Si de aceasta data s-a prezentat numai femeia. Pe care iar au respins-o.

Dupa al treilea anunt, nemaiptand sa o scoata la capat nici cu femeia, nici cu postul, au angajat-o.

Evident ca femeia a fost privita cu rezerve de barbatii de la depozit. Dar ea isi vedea de treaba. Se urca PE motostivuitor, aseza frumos cauciucurile pe raft, cand mai cadea cate unul cobora de PE motostivuitor, il ridica de jos si il punea pe raft sau PE motostivuitor si, in general, nu prea statea . Pentru ca barbatii se mai strangeau cand si cand la o vorba, mai luau cate o pauza, dar ea era noua si nu prea o bagau in seama. Insa, rafturile aranjate de ea aratau impecabil, ordonate si parca devenisera mai multe. Si asa, incet-incet, vazand – o cum lucreaza, ca nu prea coboara de PE motostivuitor, ca daca scapa pe jos vreun cauciuc, nu il lasa in drum, ci il ridica singura si il pune la loc, ca pe rafturi marfa era eficient asezata, au inceput cu totii sa fie mai atenti, mai implicati si mai…eficienti.

Si astfel, cel care monitoriza activitatea depozitului a constatat ca randamentul tuturor angajatilor de la depozit, fie ca lucrau PE motostivuitor sau nu, a crescut.

Morala : promovarea femeilor in orice domeniu al vietii sociale poate aduce valoare adaugata si bunastare sociala.

Iar aceasta NU este o poveste ci o intamplare reala.

Din pacate, ieri dand SEARCH pe Google Imagini la “femeie PE motostivuitor ” NU am gasit nici o fotografie.

De aceea, daca cineva detine in arhiva o astfel de fotografie rog respectuos sa mi-o trimita.

Pana atunci eu voi posta aceasta poza, fara o” femeie PE motostivuitor “.

Va doresc o duminica linistita !”

sursa foto: facebook.com/gratziella.draghici


1 Comentariu la Sefa ANES reia subiectul. Si aduce in discutie ‘povestea “Femeii PE motostivuitor”‘ si un anunt de angajare

  1. femeia motostivuitor

    Oricum ai intoarce-o tot o analfabeta din Teleorman esti, doar o alta sluga a lui dracnea, femeia motostivuitor


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!