Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Sefa ANES: “de ce o femeie nu poate fi motostivuitor?”/Explicatiile Gratielei Draghici

Sefa ANES: “de ce o femeie nu poate fi motostivuitor?”/Explicatiile Gratielei Draghici

Autor:

O intrebare careia i-a dat glas sefa Agentiei Nationale pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati (ANES) intr-un interviu acordat recent s-a raspandit cu repeziciune in mediul online. Gratiela Draghici nu a lasat lucrurile asa, ci a incercat sa explice cum anume de a ajuns la asa o formulare nefericita.

 

sefa 237x300 Sefa ANES: de ce o femeie nu poate fi motostivuitor?/Explicatiile Gratielei DraghiciTotul a pornit de la initiativa mentionata chiar de premier, in cadrul sedintei de Guvern de joi, cum ca firmele ce au mai mult de 50 de angajati ar putea fi obligate sa aiba si un expert in egalitate de sanse.

La un moment dat, in cadrul interviului pe care l-a acordat ProTV, sefa Agentiei pentru Egalitate de Sanse a transmis urmatoarea concluzie: “expertul poate trage semnal din perspectiva unor stereotipuri legate de meserii masculinizante. De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? Pentru ca sunt, dar sunt putine! De ce un barbat nu poate fi om de servici?”.

Pe fondul reactiilor aparute dupa spusele cu pricina, Draghici a oferit cateva lamuriri, de aceasta data in scris, in speta pe pagina sa de facebook. A invocat faptul ca ar fi fost presata de timp, intre doua interviuri, de unde si eroarea. “In legatura cu afirmatia mea, dintr-un interviu de o ora, acordat ieri echipei PRO TV, in care sub avalansa de intrebari si sub presiunea timpului, in loc de “o femeie poate fi PE motostivuitor “, din graba am spus ca ” o femeie poate fi motostivuitor “doresc sa fac urmatoarele precizari (…) m-am straduit sa raspund sub o mare presiune a timpului generata de sosirea intre timp a echipei TVR. (…) Este motivul pentru care la un moment dat am facut acea afirmatie gresita si orice om de buna credinta intelege contextul”.

sursa foto: facebook/ANES, sursa video B1TV


1 Comentariu la Sefa ANES: “de ce o femeie nu poate fi motostivuitor?”/Explicatiile Gratielei Draghici

  1. femeia motostivuitor

    analfabeta lui Daddy, las ca-ti cumpara dracnea si motostivuitor…Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!