AcasăNewsSef al Politiei de Frontiera Giurgiu, trimis in instanta. DNA il acuza...

Sef al Politiei de Frontiera Giurgiu, trimis in instanta. DNA il acuza de santaj

In prima zi a acestei saptamani, reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat faptul caau decis trimiterea in instanta a cauzei ce il vizeaza pe  Ionut Ifrim, in calitate de sef al Sectorului politiei de frontiera Giurgiu.

Procurorii anticoruptie il acuza pe Ifrim de santaj si cumparare de influenta. Barbatul este cercetat sub control judiciar. Cauza va ajunge pe masa judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti.

Redam in cele ce urmeaza, integral, detaliile facute publice in comunicatul DNA referitor la acuzatiile pe care procurorii i le aduc lui Ionut Ifrim:

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In data de 28 aprilie 2017, in conditiile in care legislatia romaneasca nu obliga persoanele care traverseaza granitele interne ale Uniunii Europene sa declare sumele de bani care se afla asupra lor, indiferent de cuantum, inculpatul Ifrim Ionut, in calitate de sef al Sectorului politiei de frontiera Giurgiu, a constrans o persoana (martor in cauza) sa ii dea suma de 60.000 de USD din cei 135.000 USD pe care ii avea asupra ei si pe care urma sa-i transporte in Bulgaria.

Inculpatul a luat suma de bani fara sa intocmeasca vreun proces-verbal, amenintand totodata persoana respectiva ca ii va face dosar penal si ca nu o va lasa sa treaca frontiera de stat din Romania in Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu.

In cursul lunii mai 2017, dupa o discutie purtata cu proprietarul real al banilor, care stia ca cei 60.000 USD au fost retinuti in mod nelegal, inculpatul a restituit suma respectiva in doua transe.

In noaptea de 20/21 mai 2017, inculpatul Ifrim Ionut i-a promis unui agent al politiei de frontiera Giurgiu mai multe bunuri, pentru ca acesta din urma, prin influenta pe care o avea asupra colegilor sai de serviciu, sa-i determine sa nu controleze niste transporturi de marfuri contrafacute ce urmau sa fie tranzitate prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-romane de persoane din anturajul ofiterului de politie”.

212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger