Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Sediul Gazprom, cel mai inalt zgarie nori din Europa

Sediul Gazprom, cel mai inalt zgarie nori din Europa

Autor:

Federation Tower din Moscova si-a abandonat acest titlu in favoarea altei cladiri de business, tot rusesti. Cu 462 de metri inaltime, Lakhta Center din Sankt-Petersburg este si a 13-a cea mai inalta cladire din lume.

 

gazprom 1 Sediul Gazprom, cel mai inalt zgarie nori din Europa

Sumele colosale investite de Gazprom il fac un actor major al dezvaltarii urbane in Sankt-Petersburg.

Constructia acestui colos a inceput in urma cu sase ani iar anul viitor Lakhta Center va deveni sediul altui colos,compania Gazprom. Turnul, realizat de arhitectul Philip Nikandrov, are o forma de flacara, logo-ul gigantului gazier din Rusia.  In 2006, Gazprom, prin vocea patronului Alexei Miller, si-a anuntat intentia de a reveni la Sankt Petersburg oras care mereu a simbolizat  pentru rusi poarta de intrare spre Europa occidentala. Gazprom a optat si pentru o strategie de proximitate cu instalatiile sale gaziere: Nord Stream, gigantica conducta care pleaca din nordul Rusiei, trece prin Sankt- Petersburg, apoi pe fundul marii Baltice si permite Gazprom sa-si aduca pretiosul combustibil in nordul Europei.

gazprom 2 Sediul Gazprom, cel mai inalt zgarie nori din Europa

Turnul are forma unei flacari, logo-ul gigantului gazier rus

gazprom Sediul Gazprom, cel mai inalt zgarie nori din EuropaNu trebuie uitata nici rivalitatea politica dintre Moscova, capitala economica si locul puterii centrale rusesti, si Sankt-Petersburg, fosta capitala a Rusiei si orasul natal al lui Alexei Miller,dar si al lui Vladimir Putin si al premierului rus Dmitri Medvedev. Initial, Lakhta Center urma sa fie ridicat in apropiere de centrul orasului dar populatia a protestat. La fel si UNESCO, care a amenintat ca va retrage celebrul oras din patrimoniul sau mondial. Asa ca turnul a fost ridicat in cartierul Primorsky, la 9 kilometri distanta de centrul orasului. Lakhta Center va fi un complex urbanistic: centru de afaceri, ”cluster” stiintific  international, spatii culturale, de divertisment, restaurante, transport performant,  etc. In plus turnul va deveni o atractie turistica de neocolit a metropolei ruse.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!