AcasăNewsSedinta la Ministerul Sanatatii, in privinta sitatiei ranitilor din "Colectiv" aflati in...

Sedinta la Ministerul Sanatatii, in privinta sitatiei ranitilor din „Colectiv” aflati in spitalele din tara

Dupa cum anuntau oficialii din institutie inca de la finele saptamanii trecute, o sedinta menita sa stabileasca pasii urmatori de urmat in privinta ingrijirii pacientilor care au suferit arsuri in urma incendiului din 30 octombrie s-a desfasurat luni, la Ministerul Sanatatii.

Specialistii s-au reunit, inca din dimineata zilei de luni, pentru a discuta, la sediul MS, despre situatia ranitilor din clubul „Colectiv” ramasi internati in spitalele din Capitala, in vederea implementarii planului de ingrijire pe termen mediu si lung, ce include atat tratamente medicale de recuperare, cat si asistenta psihologica si sociala -atat pentru pacienti, cat si pentru familiile acestora.

La intrunirea – desfasurata la cateva zile de cand s-a aflat ca mai multi raniti care au supravietuit incendiului din clubul aflat in sectorul 4 ar fi putut muri din cauza unor infectii intraspitalicesti, aspect admis chiar de cadre medicale- au participat atat ministrul Achimas-Cadariu, cat si profesorul Lascar, specialist in chirurgie reparatorie, sef al sectiei de specialitate de la Spitalul Floreasca.

La momentul respectiv, instutitia preciza ca, in cazul in care exista recomandari din partea specialistilor, Ministerul va aproba transferul in strainatate al pacientilor cu arsuri ramasi in grija medicilor romani. Momentan nu se stie care este numarul pacientilor care ar urma sa fie transferati la spitale si clinici din afara tarii. Nu in ultimul rand, trebuie amintit ca, pentru ca acest transfer al pacientului sa aiba loc, e nevoie ca si familia sa fie de acord cu aceasta masura.

sursa foto: ISU Bucuresti-Ilfov

108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger