AcasăNewsUPDATE. Sedinta importanta la CSM: se discuta cererea de revocare a sefei...

UPDATE. Sedinta importanta la CSM: se discuta cererea de revocare a sefei DNA. Kovesi si Toader, prezenti

UPDATE: Laura Codruta Kovesi a ajuns la CSM cu putine minute inainte de ora 14, avand asupra sa cateva dosare. Si fara sa faca nicio declaratie, desi i-au fost adresate intrebari.

La randul sau, ministrul Justitiei a precizat, in momentul in care a venit la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, ca declaratii se fac „la sfarsitul intrevederii, nu la inceput”.

In doar cateva ore, atat ministrul Justitiei, cat si sefa DNA-ului sunt asteptati sa ia parte la sedinta in cadrul careia urmeaza sa se analizeze cererea de revocare pe care oficialul guvernamental a formulat-o in cazul Laurei Codruta Kovesi.

–-

Este vorba despre pasul pe care ministrul Justitiei l-a anuntat joia trecuta, si anume declansarea procedurii de revocare a procurorului-sef al DNA. Si care va fi discutat si supus avizarii – avizul fiind unul consultativ – in cadrul sedintei de marti a sectiei pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Se asteapta ca Laura Kovesi sa vina la CSM pentur a-si sustine punctul de vedere, in conditiile in care, dupa anuntul facut de Tudorel Toader, declara ca se va prezenta „oricand este nevoie” pentru a raspunde, „punct cu punct, tuturor afirmatiilor prezentate de ministrul Justitiei”.

Decizia finala in privinta solicitarii privind revocarea procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie o va lua, insa, presedintele Iohannis.

author avatar
Cristina Stefan
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger