Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Sedinta extraordinara de Guvern marti dupa-amiaza. Dancila: Referendum pe 6 si 7 octombrie

Sedinta extraordinara de Guvern marti dupa-amiaza. Dancila: Referendum pe 6 si 7 octombrie

Autor:

UPDATE: Premierul Dancila a anuntat ca viitoarea consultare publica pentru redefinirea familiei va fi organizata pe durata a doua zile – 6 si 7 octombrie- si ca in sedinta extraordinara de Guvern de marti dupa-amiaza vor fi adoptate “actele  necesare pentru buna desfasurare a referendumului pentru revizuirea Constitutiei, in forma adoptata de Parlament”.

 

Totodata, sefa Executivului a tinut sa mai puncteze unele aspecte, si anume: “conform legii, Guvernul are obligatia de a organiza acest scrutin pentru care au semnat peste 3 milioane de cetateni” si ca “referendumul pentru redefinirea familiei nu este unul impotriva minoritarilor sexuale, asa cum incearca sa speculeze unii”, ci “efectul unui demers cetatenesc”.

guvern Sedinta extraordinara de Guvern marti dupa amiaza. Dancila: Referendum pe 6 si 7 octombrie

In mai putin de o ora, ministrii Cabinetului Dancila se vor afla in sedinta la Palatul Victoria.

Sedinta este programata sa inceapa la ora 17.30.

Astfel, dupa ce a avut discutii, in cursul diminetii, cu ministrul afacerilor externe al Letoniei, apoi cu presedintele Comisieie Europene – intrevedere desfasurata la Aeroportul Baneasa, inainte ca Jean-Claude Juncker sa paraseasca Romania, iar apoi – in cursul dupa-amiezii- cu premierul polon si cu presedintele Camerei Deputatilor din Cehia, Viorica Dancila urmeaza sa conduca o sedinta a Executivului.

Este vorba despre o reuniune extraordinara a Guvernului, convocata in prima faza in cursul zilei precedente, cand CCR a decis ca Legea de revizuire a Constitutiei respecta dispozitiile constitutionale referitoare la revizuire, drept urmare se poate organiza referendumul de luna viitoare. De altfel, se vehiculeaza ca in cursul sedintei de marti s-ar putea decide ca aceasta consultare publica sa de desfasoare pe durata a doua zile.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!