AcasăNewsSedinta de Guvern la ora 14. Ce OUG apare pe agenda sedintei

Sedinta de Guvern la ora 14. Ce OUG apare pe agenda sedintei

Cabinetul Dancila se reuneste in mai putin de trei ore, in sedinta saptamanala care de obicei avea loc miercurea sau joia.

Atentia opiniei publice asupra agendei acestei sedinte este cu atat mai mare, cu cat in spatiul public s-a vehiculat intens, in ultimele zile, faptul ca Executivul ar pregati o OUG pe gratiere si amnistie. Pe ordinea de zi a reuniunii Executivului figureaza mai multe proiecte de legi si de hotarari si un singur proiect de Ordonanta de Urgenta, cel „pentru completarea art. 8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 66/2017 privind stabilirea unor masuri in domeniul cercetarii dezvoltarii-inovarii si producerii de mijloace imunoprofilactice, terapeutice si antidoturi, in vederea asigurarii protectiei intereselor esentiale ale sigurantei starii de sanatate a populatiei”. VEZI intreaga agenda a sedintei de astazi.

Deunazi, ministrul Justitiei spunea ca la MJ nu exista „nici in dezbatere, nici in avizare” un astfel de act normativ. Seara trecuta, prezent intr-o emisiune la TVR1, Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE, spunea ca desi a avut discutii cu seful PSD, Liviu Dragnea, pe parcursul primei zile a saptamanii, o astfel de tema nu a fost abordata. „Nu s-a discutat subiectul, cred ca a fost aruncat in presa, pe anumite canale (…) vad ca foarte multi musca la subiect si subiectul se umfla (…) Acum o astfel de masura trebuie analizata daca este oportuna sau nu”, a precizat, intre altele, Tariceanu.

160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger