AcasăNewsSectia unui spital dintr-un oras autohton, inchisa pentru deratizare

Sectia unui spital dintr-un oras autohton, inchisa pentru deratizare

Imaginile surprinse recent in incinta unui spital autohton – cu un soarece strecurat printre paturile dintr-un salon – si ajunse in atentia opiniei publice si – pe cale de consecinta- si a responsabililor in materie de Sanatate Publica au atras primele masuri.

Inregistrarile greu de imaginat au facut ca specialistii de la Directia de Sanatate Publica sa mearga sa vada cu ochii lor care e situatia. Iar Controlul facut la Spitalul de Pneumoftiziologie (specializat ub tratarea unor afectiuni de plamani-n.r) din Aiud, unitatea medicala din orasul de pe raza judetului Alba in care au fost reclamata problema, a scos la iveala unele aspecte pentru care trebuie gasita o rezolvare cat mai rapid. Pana cand acest lucru se va intampla, pacientii vor fi mutati din saloane, iar sectia a II-a a spitalului respectiv inchisa temporar, din cate anunta miercuri Ministerul sanatatii. Masura se va aplica pana la momentul in care se va face o deratizare si o dezinsectie a incintei respective.

Pe langa aceasta decizie, inspectorii au dat si o amenda, in cuantum de 5 mii de lei si au cerut reprezentantilor unitatii sanitare sa aiba in vedere montarea unor usi cu plase metalice, la punctele de acces de la terase. Explicatia existenta in comunicatul MS prin care se anunta masurile este urmatoarea: „spitalul are o curte de 2.700 de metri patrati si este posibil ca un soarece sa intre pe usa de la terasa care da direct in salon”.

sursa foto: captura Antena 1

author avatar
Cristina Stefan
66 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger