Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Sectia de Arsi de la Floreasca, un “cavou” costisitor!

Sectia de Arsi de la Floreasca, un “cavou” costisitor!

Autor:

La un dupa ce au murit 64 de tineri in incendiul de la Colectiv, aflam urmatoarele:  Vlad Voiculescu, ministrul sanatatii, ne spune ca celebra barocamera de la Spitalul Floreasca este destinata tratamentelor anti imbatranire(cosmetica sau SPA, nu?) si nu bolnavilor cu arsuri grave, asa cum s-a anuntat in 2013, cand a fost cumparata cu 3,4 milioane de lei, pentru acest scop.

 

procurorii incep urmarirea penala in cazul sectiei de arsi de la floreasca 18538310 Sectia de Arsi de la Floreasca, un “cavou” costisitor!

Inaugurata de trei ori in sase ani, barocamera a costat circa 7 milioane de euro si este destinata tratamentelor anti imbatranire

Mai nuantat, seful Sectiei de arsi a aceluiasi spital, Adrian Frunza, precizeaza ca barocamera nu a fost niciodata utilizata si, actualmente, se afla intr-un proces de “reamplasare”, dar sunt sanse sa fie folosita (doar pastele cailor e aproape) nu doar pentru tratarea arsilor ci si pentru o “multitudine de alte patologii”. Considerata cea mai moderna din Romania, sectia de arsi Floreasca (unde nu au incaput cei de la Colectiv), a fost inaugurata de trei ori in sase ani, a costat circa 7 milioane de euro, nu functioneaza nici astazi, toate echipamentele de acolo au iesit din garantie, inainte de a fi folosite si, nu are un plan de evacuare in caz de…incendiu. In 2016, Romania nu poate asigura  decat tratamentul pentru maxim 20 de cazuri de mari arsi, daca se depaseste numarul, oamenii vor fi trimisi la tratament in strainatate. Guvernul a sesizat Parchetul, Curtea de Conturi si Autoritatea pentru achizitii publice. Punct. Poate vor cadea niste capete, dar sistemul medical romanesc, declarat cel mai slab din UE, moare cu zilele, laolalta cu viitorii arsi.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-10-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!