AcasăNewsSebastian Lazaroiu: "Jocul lui Iohannis se complica"

Sebastian Lazaroiu: „Jocul lui Iohannis se complica”

Sebastian Lazaroiu, fostul consilier prezidential al lui Traian Basescu, a comentat in termeni acizi plecare lui George Maior din fruntea SRI.

Printre altele, Lazaroiu sustine ca misiunea lui Klaus Iohannis, noul presedinte al Romaniei, s-a complicat foarte mult din cauza faptului ca cele mai importante structuri ale statului, respectiv Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe si DIICOT au sefi interimari.

„Jocul lui Iohannis devine si mai complicat acum. Are de facut propuneri pentru SIE, SRI si trebuie sa semneze si pentru seful DIICOT, propus de guvern. Niciuna din aceste numiri, insa, fara majoritatea PSD. Are ocazia sa pastreze traditia si sa nominalizeze sefii de servicii din Opozitie”, a comentat Sebastian Lazaroiu.

In plus, fostul consilier prezidential al lui Traian Basescu sustine ca nu intelege de ce George Maior si-a dat demisia de la sefia SRI.

„In general, Maior s-a dovedit a fi un profesionist. Si S.R.I, cat a fost condus de Maior, si-a castigat o reputatie foarte buna in comunitatea de informatii internationala”, a precizat Lazaroiu.

Acesta nu exclude posibilitatea ca George Maior sa aiba o cariera politica de succes. „Doua momente mi-a fost greu sa le inteleg la finalul mandatului. Momentul in care Ponta a iesit dupa primul tur si l-a prezentat public potential premier. Moment in care Maior n-a scos un cuvant, ceea ce, cred eu, n-a fost deloc in regula. Al doilea moment este cel care tocmai s-a consumat zilele astea, in care Maior si-a iesit brutal din rol, a facut declaratii riscante, a intrat inclusiv pe telefon la un post de televiziune, a inceput sa critice CCR. Si-a cam lepadat haina de sef de serviciu de informatii. Poate va face o cariera politica de succes, cine stie…”, a fost mesajul transmis de Sebastian Lazaroiu.

author avatar
Cristi Ionita
1.126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger