Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Sebastian Ghita, platit de Siveco pentru ”lobby”

Sebastian Ghita, platit de Siveco pentru ”lobby”

Autor:

Procurorii DNA spun ca politicianul disparut lua bani de la Siveco in schimbul unor interventii facute la nivelul guvernului, indiferent de partidele care erau la putere.  

 

Sebastian Ghiţă Sebastian Ghita, platit de Siveco pentru ”lobby”

Deputatul PSD Sebastian Ghita participa la audierile reprezentantilor SRI, la Palatul Parlamentului, in Bucuresti, marti, 24 iunie 2014. Conducerea SRI este audiată de căre Comisia parlamentară de control al activitatii SRI, care doreste să afle în ce măsură presedintele Traian Băsescu a fost informat de serviciu în legătură cu implicarea fratelui său în scandalul de trafic de influenta cu membrii. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Conform referatului intocmit de DNA, Sebastian Ghita a intervenit in favoarea Siveco la premierul Victor Ponta, la ministrii Valerian Vreme, Eugen Nicolescu, Nicolae Banicioiu, Zsolt Nagy si la Doru Badescu ( fostul sef al CNAS) si Doru Nechiti (APIA). Concret, Ghita incerca sa obtina ”atribuirea si derularea in bune conditii (fara impedimente la acordarea platilor) a contractelor finantate din fonduri publice incheiate cu SC Siveco Romania SA” iar politicienii contactati de el ar fi intermediat si deblocarea unor plati pentru contracte deja existente, incheiate de Siveco Romania cu mai multe Agentii ale statului plus CNAS.  DNA mai spune ca Ghita a cerut bani in schimbul serviciilor sale si a primit de la Siveco, ”in mod indirect”, in perioada 2007 – 2014, ”suma de 22.872.321,21 lei (bani insusiti), respectiv suma de 24.620.988,85 lei (bani folositi pentru cresterea artificiala a cifrei de afaceri a S.C. Asesoft International S.A. si S.C. Teamnet International S.A”. Desi DNA a cerut, ieri, arestare preventiva pentru Ghita, pe baza referatului, judecatorii au amanat luarea unei decizii pana pe 14 martie.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!