AcasăNewsSe va razbuna Trump?

Se va razbuna Trump?

Fredrich Trump a trebuit sa paraseasca cu forta statul german, dupa ce a pierdut o batalie juridica pentru a ramane in tara natala, potrivit unui document istoric gasit in orasul natal al acestuia, Kallstadt. Motivul ar parea rusinos in ochii americanilor de astazi.

Bunicul i-a fost scos in suturi din Germania

”Ceteanul american Friedrich Trump, rezident din Kallstadt (astazi Renania-Palatinat) este informat ca trebuie sa paraseasca Bavaria, sub amenintarea expulzarii”, se arata in documentul mentionat, datat februarie 1905. Bunicul viitorului presedinte al SUA a parasit orasul la 16 ani, ajungand la New York in 1885. Mai tarziu, a facut avere, in epoca goanei dupa aur din vest, infiintand carciumi si un bordel. A revenit in Kallstadt in 1901, ca om bogat, si a cunoscut-o pe viitoarea sotie, Elisabeth Christ. Dupa ce s-au casatorit, cei doi au plecat in New York, in 1902. Doi ani mai tarziu, s-au intors in Kallstadt, la cererea Elisabethei. Numai ca, potrivit istoricului local Roland Paul, autoritatile germane au descoperit  ca Trump nu a facut serviciul militar obligatoriu inainte de a parasi Germania. Astfel incat, in 1905 , a fost obligat sa paraseasca tara, drept pedeapsa. Istoricul a gasit si o scrisoare a lui Friedrich catre printul regent bavarez Luitpold, in care ii cerea ”iubitului print, nobil, intelept si drept” sa-i permita sa ramana in tara. Situatia a fost reglata in justitie, un tribunal respingand cererea lui Frierdich, care, in iulie 1905, a luat iar drumul Americii, ajungand la New York. Elisabeth era insarcinata. Trei luni mai tarziu s-a nascut Fred Trump, magnat imobiliar si tata al actualului presedinte al SUA.

Kanye West , internat in catuse la Marcuta

Rapperul american, sustinator fervent al lui Donald Trump, a fost spitalizat, luni,  ”de urgenta” intr-o clinica din Los Angeles, dupa ce si-a anulat 21 de concerte. Potrivit site-ului TMZ, Kanye West se afla sub ”tratament psihiatric” din cauza ”epuizarii”. Mike Lopez, un purtator de cuvant al politiei din Los Angeles, a declarat ca politistii au au primit un apel pentru tulburarea linistii publice, la o adresa care s-a dovedit proprietatea lui West. ”Tulburarea linistii publice a devenit o urgenta medicala, antrenand interventia pompierilor asupra unui individ”, a spus Lopez, fara a cita numele rapperului. TMZ a indicat ca West, care avea ”comportament haotic”, a fost dus la spital avand catuse la maini in ambulanta.

Theresa May ii da peste nas

Donald Trump a estimat, intr-un tweet, ca liderul partidului eurosceptic britanic Ukip, Nigel Farage,  ar face o ”treaba excelenta” daca ar fi numit ambasador al Regatului Unit in SUA, o noua provocare a presedintelui ales adusa uzantelor diplomatice, care mentioneaza ca ambasadorii trebuie numiti de guvernele tarilor lor si nu de administratia tarii unde trebuie sa fie la post. Farage, un artizan-cheie al Brexitului, a fost primul om politic britanic care l-a intalnit pe Trump, la New York. Farage s-a declarat ”flatat” de propunerea lui Trump. Mai putin premierul britanic, Theresa May, care i-a transmis, sec: ”Postul din SUA este ocupat, avem deja un excelent ambasador acolo”.

Paza lui Trump: 1 milion de dolari, zilnic!

Un milion de dolari le costa, zilnic, pe autoritatile newyorkeze protectia presedintelui ales Donald Trump si a familiei sale.

Desi magnatul se va muta la Casa Alba, Melania Trump ramane sa locuiasca in Manhattan, pentru ca fiul cuplului prezidential sa nu fie transferat in mijlocul anului scolar.

Donald Trump a sugerat, de asemenea, ca are de gand sa revina des in locuinta sa din Trump Tower, atat timp cat Melania si Barrob Trump vor ramane in Manhattan.

Printre aceste costuri se numara in special necesitatea de asigurare a prezentei politistilor alaturi de copiii si nepotii miliardarului republican, care beneficiaza de asemenea de protectia serviciilor secrete.

Toate rudele apropiate presedintelui ales locuiesc in metropola newyorkeza si au dreptul la protectia serviciilor secrete.

”Imperativul numarul unu este siguranta si securitatea. Ii datoram asta presedintelui ales, familiei si echipei sale”, a declarat primarul newyorkez Bill de Blasio. De asemenea, acesta a sugerat ca metropola va avea nevoie de ajutor pentru a suporta toate aceste costuri, in special orele suplimentare muncite de catre politisti.

Aruncă in aer comertul mondial

Intr-un material video publicat pe Twitter, Donald Trump a anuntat ce va face in primele 100 de zile dupa investitura.

Parteneriatul comercial transpacific ”este un potential dezastru pentru tara noastra”, a spus Trump, care a anuntat ca in prima zi la Casa Alba va retrage SUA din acest tratat. ”In locul lui, vom negocia tratate comerciale bilaterale juste care vor readuce locuri de munca si industria pe teritoriul american”. Semnat in 2015 de SUA, Japonia, Australia, Canada, Brunei, Chile, Peru, Malaezia, Mexic, Noua-Zeelanda, Singapore si Vietnam, acordul TPP isi propune sa reduca barierele protectioniste din calea comertului si a investitiilor intre tarile respective. Dar fara China, a doua putere economica a planetei. Detractorii tratatului, intre care si Trump, spun ca TPP va oferi o putere sporita multinationalelor in fata SUA. Tratatul, care nu a fost ratificat de parlamentele tarilor semnatare, reprezinta 40% din comertul mondial. Acest acord de liber schimb, potrivit unei analize a Institutului Diplomatic Roman, este o strategie SUA de extindere in regiunea emergenta Asia-Pacific. TPP va elimina sau reduce tarifele si barierele non tarifare (masuri care impiedica fluxul international de marfuri) privind bunurile si serviciile si acopera intreg spectrul comertului. Este prevazut sa mareasca veniturile SUA cu 131 miliarde dolari anual. Premierul japonez, Shinzo Abe, a reactionat imediat dupa anuntul lui Trump, declarand ca ”TPP fara SUA nu ar avea sens” si ca tratatul este ”imposibil de renegociat” in conditiile in care nu s-a luat in calcul o eventuala retragere a Americii. Trump a anuntat ca va cere si o ancheta din partea ministerului Muncii cu privire la ”abuzurile” acordarii de vize, care i-au afectat pe muncitorii americani. In continuare, va ”anula restrictiile care ucid locurile de munca in productia de energie din SUA” ( gaze, petrol , carbune), si va cere ministerului Apararii si sefului Statului Major sa elaboreze un plan ”complet” destinat protectiei infrastructurilor vitale ale Americii in ”fata cyberatacurilor si tuturor formelor de atac”. In fine, va interzice persoanelor care parasesc Excutivului sa faca lobby timp de cinci ani.

author avatar
Tudor Borcea
524 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger