AcasăNewsSe strica vremea chiar inainte de Pasti. Ce au anuntat meteorologii

Se strica vremea chiar inainte de Pasti. Ce au anuntat meteorologii

Meteorologii se asteapta ca astfel de manifestari de instabilitate sa apara si joi, in a doua parte a zilei, local in zonele de deal si de munte, in sudul si in nord-vestul teritoriului,  si in restul tarii pe arii mai restranse.

Vesti deloc bune despre vremea din perioada urmatoare, inclusiv din prima zi de Pasti. Incepand de sambata, in unele zone din tara, vremea nu va mai fi la fel de insorita ca vineri. Norii vor acoperi cerul, iar ploile isi vor face simtita aparitia in peisaj.

Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis vineri doua mesaje prin care anunta ca vremea se strica. Unul dintre ele este o informare meteo de instabilitate atmosferica, valabila incepand de sambata la pranz, mai exact in intervalul 27 aprilie, ora 12 – 28 aprilie, ora 18. In perioada avuta in vedere, meteorologii spun ca „in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica” – adica vor cadea averse cu caracter torential, insotite de descarcari electrice si de vant cu intensificari ce vor capata aspect de vijelie. Mai mult, pe suprafete mici se asteapta sa cada si grindina. „Cantitatile de apa vor depasi, in perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp”, anunta ANM, reprezentantii institutiei mentionand ca „astfel de fenomene vor fi mai frecvente in dupa-amiaza zilei de sambata (27 aprilie) si pe parcursul noptii de sambata spre duminica (27/28 aprilie) in jumatatea de vest a tarii si pe arii mai restranse in celelalte regiuni, iar duminica (28 aprilie), local, cu precadere la deal si la munte, precum si in regiunile nordice, nord-estice si centrale”.

Peste 20 de judete,sub COD GALBEN de ploi 

De asemenea, ANM a facut publica si o atentionare meteo Cod galben de precipitatii sub forma de ploaie, valabila pentru mare parte din tara. Capitala nu se va afla, insa, sub incidenta acestei avertizari. Codul galben are ca interval de valabilitate 27 aprilie, ora 15 – 28 aprilie, ora 04.

Expertii de la Administratia Nationala de Meteorologie au transmis ca incepand cu dupa-amiaza zilei de sambata si pe parcursul noptii catre duminica „temporar instabilitatea atmosferica va fi accentuata in zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramures si nordul Crisanei”. Ceea ce inseamna ca sunt anuntate averse cu caracter torential, descarcari electrice frecvente, dar si vijelii si caderi de grindina. La nivel cantitativ, meteorologii se asteapta ca in intervale scurte de timp sau prin acumulare sa se inregistreze „cantitati de apa ce vor depasi 25…30 l/mp si punctiform 35…40 l/mp”.

Asadar, mare atentie la anuntatele schimbari vremii, daca aveti planuri sa calatoriti de Pasti prin tara!

sursa foto: ANM

211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger