AcasăNewsSe scumpesc anvelopele

Se scumpesc anvelopele

De la 1 septembrie se scumpesc anvelopele. Modificarea preturilor la anvelope vine in contextul in care Guvernul a decis anul trecut ca, de la 1 noiembrie anul curent, toti posesorii de autoturisme sunt obligati sa-si echipeze vehiculele cu cauciucuri de iarna sau all season. In caz contrar, amenzile ajung pana la 1.340 de lei.

Pe de alta parte,  producatorii de anvelope spun ca materia prima este din ce in ce mai scumpa deoarece inundatiile au distrus plantatiile de cauciuc.
Reamintim ca pretul anvelopelor de iarna difera, in functie de dimensiunea acestora. La anvelopele noi, preturile variaza intre 169 de lei bucata si 1.000 de lei pe bucata.

De asemenea se pot achizitiona si anvelope second-hand, din piata sau chiar din unele magazine care comercializeaza astfel de cauciucuri. Pretul acestora variaza, intre 100 de lei si 500 de lei bucata, in functie de marimea rotii.

Si tractoarele sau masinile agricole au nevoie de anvelope nou-noute, astfel ca acestea se gasesc in comert la preturi care variaza intre 900 de lei bucata si 1.500 de lei bucata.

Romanii prefera de regula anvelopele  all season. Acest tip de anvelope sunt acceptate ca anvelope de iarna, insa, cu conditia sa fie inscriptionate pe peretii laterali cu mentiunea “all season” sau cu o caseta in care sunt incluse simbolurile soare, ploaie si fulg de zapada.

author avatar
Cornelia Draghici
518 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger