AcasăNewsSe schimba vremea: Ploile revin in peisaj si nu dispar cateva zile

Se schimba vremea: Ploile revin in peisaj si nu dispar cateva zile

Dupa un week-end superb, cu o vreme deosebit de frumoasa si de calda, vremea are grija sa ne reaminteasca de faptul ca e luna noiembrie si ca toamna presupune nu doar zile senine, ci si innorate si ploioase.

De altfel, tocmai acest ultim mentionat aspect va deveni cat se poate de vizibil (si de suparator) in intervalul urmator, cand sunt anuntate precipitatii – mai mult sau mai putin insemnate – in diferite regiuni din tara. Pe scurt, inceputul de saptamana va fi unul ploios, drept urmare, nu uitati acasa umbrelele!

Pentru inceput, din cate au anuntat luni la pranz specialistii din cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie, prin intermediul unei informari meteo, incepand de luni, de la ora 22 si pana marti la 8 seara, vor fi ploi moderate -pe alocuri si insotite de vant, indeosebi in sud si sud-est -atat in sudul, cat si in centrul si estul Romaniei. Meteorologii ne spun ca ne putem astepta sa ploua in averse, posibil si cu descarcari electrice (fenomene specifice mai degraba ploilor de vara). La munte, insa doar in zonele inalte si cu precadere in nordul Orientalilor, pot aparea precipitatii specifice iernii, si anume lapovita si ninsoare, dar si vant puternic.

Informarea in cauza este succedata de o atentionare COD GALBEN, valabil incepand din 8 noiembrie, de la ora 02, si pana catre ora 14, rastimp in care specialistii ANM se asteapta sa apara ploi insemnate cantitativ, pe raza judetelor situate in sudul banatului, nordul Munteniei, vestul si nordul Olteniei, dar si in zona Muntilor Banatului, a Carpatilor Meridionali si de Curbura. Ploile prognozate ar putea depasi 25 l/mp, dar se poate ajunge sa cada si dublul acestei cantitati, e drept ca doar in situatii izolate.

Optimistilor care se gandeau ca va fi vorba doar de doua zile cu ploi trecatoare le spunem ca meteorologii au avut grija sa precizeze ca precipitatiile nu vor disparea din peisaj nici dupa ziua de marti. Mai mult, va fi o schimbare simtitoare si la nivel de valori termice, de vreme ce miercuri si joi, spun specialistii, vremea va deveni rece pentru anotimpul in care ne aflam.

author avatar
Cristina Stefan
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger