AcasăNewsSe schimba din nou structura anului scolar. Vezi cum!

Se schimba din nou structura anului scolar. Vezi cum!

Oricare ministru al Educatiei care se respecta shimba structura anului scolar. Cui ii pasa ca elevii si parintii sunt zapaciti de la an la an? Mai rau, ministrul Funeriu a avertizat ca la anul s-ar putea schimba din nou structura anului scolar. In timpul asta, educatia propriu zisa se deterioreaza tot mai accentuat. Climatul in scoli a devenit unul de teroare. Profesorii sunt baturi si amenintati de elevi si prost platiti si prost pregatiti pe deasupra, nimeni nu mai invata nimic. Promotii intregi de agramati ies anual pe portile scolilor ingrosand randurile smecherilor de tranzitie, sau, dupa caz, al amaratilor.

Anul scolar 2011-20012, in viziunea lui Danie Funeriu va avea mai putine vacante, disparand aceea dintre semestre, in schimb vacanta de iarna va avea trei saptamani in loc de doua, iar cea de primavara doua in loc de una, a anuntat, marti, ministrul Educatiei, citat de Mediafax.

„Semetrul intai al anului scolar 2011-2012 incepe luni, 12 septembrie, si se finalizeaza in 23 decembrie 2011. In acest interval va fi o vacanta pentru cliclul primar in intervalul 22 – 30 octombrie. Vacanta de iarna incepe in 24 decembrie 2011 si se incheie in 15 ianuarie 2012, avand astfel trei saptamani”, a explicat ministrul Daniel Funeriu.

Semestrul al II-lea incepe, luni, 16 ianuarie 2012 si se incheie in 22 iunie.

Vacanta de primavara va fi in intervalul 7 – 22 aprilie, dupa care semestrul continua pana in 22 iunie.

Vacanta de vara dureaza din 23 iunie pana in 9 septembrie.

Potrivit ministrului Educatiei, anul scolar 2011 – 2012 are un numar egal de zile ca si anul scolar in curs.

Decizia privind modificarea structurii anului scolar ar fi fost luata impreuna cu partenerii de dialog.

Ministrul Educatiei si-a exprimat dorinta ca aceasta structura a anului scolar sa nu se modifice periodic dar a aratat ca ar putea aparea unele ajustari pentru anul scolar viitor. „Mi-as dori sa ramana acesta noua structura, dar ar putea aparea unele modificari prin noul curriculum”, a precizat Funeriu.

 

author avatar
Matei Brancoveanu
458 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger