Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Se schimba cartea de identitate. Amprentele, pe buletin

Se schimba cartea de identitate. Amprentele, pe buletin

Autor:

Uniunea Europeana a hotarat sa schimbe actele de identitate ale persoanelor pentru a secretiza mai bine datele acestora. Conform  noii directive europene, se vor modifica buletinele. Cartile de identitate ale romanilor vor arata altfel, printre schimbarile majore poate fi mentionata prezenta amprentelor pe actul de identitate.

 

schimbari carti de identitate Se schimba cartea de identitate. Amprentele, pe buletinDocumentele de indentitate vor avea un format unic, mult mai mic decat cel pe care il au in prezent.  Totul se va intampla treptat. Dar, conform noilor norme propuse, cartile de identitate vor fi in format unic, in relief, ca un card de credit. Documentul va  include o zona de citire optica care va respecta in acest fel standardele minime de securitate stabilite de Organizatia Aviatiei Civile Internationale. Aceste noi carti de identitate ale romanilor vor include si o fotografie, dar si doua amprente digitale ale titularului, stocate pe un cip fara contact. Noile buletine vor indica codul de tara al statului membru emitent. Vor avea o perioada de valabilitate intre 5 si 10 ani, fiind diferit de la adolescenti la persoane batrane. Cei de peste 70 de ani vor primi buletine cu valabilitate mai lunga, diferit fata de persoanele minore, care vor avea un act de identitate cu valabilitate mai mica de 5 ani. Ministerul Afacerilor Interne are deja un proiect prin care sa adapteze legislatia nationala la cerintele europene. Proiectul ar putea fi pus in practica chiar din acest an. Masura amprentarii va trebui, insa, sa fie trecuta in lege si sa respecte drepturile cetatenilor.


7 comentarii to Se schimba cartea de identitate. Amprentele, pe buletin

 1. cobe

  Si daca se schimba ne primesc stapanii in spatiul schengen,sau populatia din colonii nu are voie decat cu aprobare,in viitorul foarte indepartat.

 2. ??????

  @ O direcivă care contravine “Cărții drepturilor omului” , ?

 3. ??????

  Probabil o “știre” “fake news” ?

 4. ??????

  În toate legislații se aplică prezumția de nevinovăție, protejarea datelor personale de către state,etc. ?

 5. Caraalpin

  E ilegal ca cineva sa-ti ia amprente daca nu esti acuzat ca infractor.

 6. Iuliu

  Calugarii de la manastirea Petru Voda spun ca acest cip e impotriva omului asa cum parintele Justin Parvu prevedea. Si eu cred la fel.

 7. Iuliu

  E de datoria polițiștilor sa gaseasca infractori nu sa ne prezinte ca potentiali infractori pe toti!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!