AcasăNewsSe rupe cel mai inalt baraj din SUA!

Se rupe cel mai inalt baraj din SUA!

Alerta maxima in California: ploile abundente din ultimele zile au slabit structura barajului Oroville – un colos de 235 de metri inaltime, care se poate prabusi oricand. Guvernatorul Jerry Brown a decretat stare de urgenta in trei comitate din nordul statului(Butte, Sutter, Yuba) si evacuarea a 200.000 de oameni din orasele Oroville, Gridley, Live Oak, Marysville, Wheat Lans, Yuba, Plumas Lake si Oivehurst.

“Statul aloca tot personalul si resursele necesare pentru a se ocupa de aceasta situatie grava”, a declarat Jerry Brown, iar seriful comitatului Butte, Hory Honea, a anuntat, in repetate randuri, pe retelele de socializare, ca oamenii sa-si paraseasca locuintele, pentru ca “nu este de vorba de un exercitiu, ci de un pericol real”. In urma alarmei, mii de persone au blocat autostrazile si drumurile din regiune. Peste 1200 de membri ai Garzii Nationale si 100 de politisti chemati suplimentar, monitorizeaza evacuarea populatiei.

Echipele de intretinere incearca sa goleasca lacul de acumulare prin canalele deversoare, dupa ce, la sfarsitul saptamanii, au observat cum se desprind bucati mari de beton din constructie. In cazul unui colaps al barajului, un zid de apa de peste zece metri inaltime s-ar pravali peste cei 16.000 de locuitori din Oroville.

Construit intre 1962 si 1968, Oroville Dam este considerat cel mai inalt baraj din Statele Unite si alimenteaza cu electricitate si apa o mare parte din statul California.

author avatar
Bogdan Borcea
558 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger