AcasăNewsSe ”rasuceste” Kovesi in Parchetul General

Se ”rasuceste” Kovesi in Parchetul General

Dupa multe sfori trase si renuntari din orgolii si pe baza faptului ca procurorii se ”dau in gat” unul pe altul, seful interimar al DNA a devenit procurorul Calin Nistor. Acesta va prelua conducerea interimara a Directiei Anticoruptie pana cand presedintele Iohannis va citi si va semna decretul de numire a magistratului propus de ministrul Justitiei, adica pe Adina Florea. Anca Jurma a renuntat la interimat, suparata fiind, pentru ca in spatiul public au aparut interceptari ale discutiilor sale personale cu alte persoane .

Augustin Lazar s-a dus, ieri,  personal la DNA crezand ca mai poate sa faca jocurile din ”campul tactic”. Surpriza insa, adjunctul Marius Iacob, a refuzat elegant sa preia interimatul insitutiei. Pentru a nu ramane ”fara cap” s-a ”potrivit”, ca prin prejma si la indemana, sa fie personajul pentru care Laura Codruta Kovesi s-ar ”rasuci” prin Parchetul General ca acesta sa nu ajunga sef si ”sa-i ia urma”, Calin Nistor. Acesta este unul din procurorii cu cea mai mare vechime din DNA, structura centrala, a instrumentat dosare importante. Conform unor surse, magistratul nu prea era agreeat de fosta sefa Kovesi si a fost la un pas de a fi demis pentru ca nu prea ”decapa” prin dosare asa cum i se cerea. Mai mult, in ciuda functiei de procuror-adjunct, in ultimii ani, Calin Nistor s-a opus masurilor luate de catre Laura Codruta Kovesi si a refuzat sa dea curs comenzilor primite. De altfel, Laura Codruta Kovesi a cerut si anchetarea sa alaturi de Mihaiela Iorga Moraru, procuroare pe care Calin Nistor a sprijinit-o. Pe de alta parte, ca procuror Nistor era recunoscut in DNA ca fiind cel care in 7 ani  a desfasurat anchete in 45 de dosare penale, fara vestitele protocoale, si ca nu a primit nicio achitare in cariera. In 2013, a fost contracandidatul lui Kovesi la sefia DNA, propus de Daniel Morar. Recent, Calin Nistor vorbea despre achitarile din instanta. In august 2018, cand a fost stabilit un grup de lucru in DNA, in contextul achitarilor pe banda rulanta, Calin Nistor spunea ca ”pentru procurori, cel mai mare rebut profesional este o achitare”, starnind astfel multe controverse. Magistratul este din 2006 procuror anticoruptie si are o vechime de 23 de ani.

author avatar
Ramona Feraru
548 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cat tupeu are nasoala asta cu studii juridice la ff,ea crede ca se va intoarce la sefia dna sau chiar mai sus daca a facut plangere la CEDO.Ce lagatura are sula cu prefectura,CCR nu a condamnat-o,doar a dat o hotarare obligatorie fata de Mutalakul vernerel ce incalcase Constitutia si o lege organica,de aici si nivelul de pregatire al tutei.Nu m-ar mira ca CEDO sa-i dea dreptate,pentru ca stapanii Coloniei s-ar putea sa fie si stapanii CEDO.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger