AcasăNewsSe raceste vremea. Sunt anuntate ploi, lapovita si ninsori, inclusiv in sudul...

Se raceste vremea. Sunt anuntate ploi, lapovita si ninsori, inclusiv in sudul tarii

Atenție la vreme! ANM a emis COD GALBEN de ninsori abundente (HARTA). Ce se anunță pentru Capitală! (foto: jurnaluldebuzau.ro)

Ca vremea se raceste, au simtit deja cei care au iesit deja din case, duminica dimineata. Doar ca vestile despre inrautatirea vremii nu contin doar date despre valori scazute in termometre, ci si despre precipitatii de tot soiul, care isi vor face simtita prezenta in majoritatea regiunilor.

(foto: jurnaluldebuzau.ro)

Din cate au mentionat meteorologii intr-o informare, intervalul in care vremea va trece prin schimbari deloc placute pentru cei care suporta mai greu frigul este duminica, ora 16 -marti seara, la ora 23. In toate aceste zile, vom avea parte atat de ploi, cat si de lapovita si ninsori, aceste fenomene fiind prognozate nu doar in zona montana, cum s-a intamplat datile trecute cand au fost anuntate ninsori, pe parcursul acestei luni.

Specialistii spun ca ploile ce se vor semnala in prima parte a intervalului se vor transforma, treptat, in cursul noptii de duminica spre luni si pe parcursul primei zile a saptamanii urmatoare, in lapovita si ninsoare, fenomene ce se vor semnala atat in vest, centru si nord, cat si in regiunea nord-estica a Romaniei. Pe langa aceste precipitatii, vor fi scaderi ale temperaturilor.

Mai frig ca pana acum va fi, marti, in toata tara. Mai mult, meteorologii transmit ca, tot in a doua zi a saptamanii vor aparea ninsorile si in sud, fiind posibil sa se depuna si un strad de zapada, in unele zone.

Ar mai fi de mentionat ca nici vantul nu va lipsi din peisaj, sporind pe alocuri senzatia de frig. Sunt anuntate rafale de 50-50 km/h, si chiar mai puternice de atat, in zona montana, unde pot aparea viscole.

author avatar
Cristina Stefan
404 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger