Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Se pregateste vanzarea Bancpost

Se pregateste vanzarea Bancpost

Autor:

Grecii de la Eurobank intentioneaza sa vanda operatiunile Bancpost din Romania.

 

bancpost Se pregateste vanzarea BancpostDecizia grupului elen vine dupa negocierile cu creditorii FMI si UE privind reducerea activelor pe care bancile grecesti le detin in estul Europei. Bancpost se afla, de 15 ani, sub controlul Eurobank, iar anul trecut avea active totale de circa 2,5 miliarde  euro si un profit de 6,9 milioane euro.

Sursele pietei financiare sustin ca Eurobank a inceput tratative cu divizia de investitii a bancii britanice HSBC pentru o decizie in privinta Bancpost, insa informatia nu a fost confirmata oficial.

La sfarsitul lui 2016, National Bank of Greece(NBG) a scos, din nou, la vanzare Banca Romaneasca, apeland la finantistii de la  Credit Suisse – Londra. Banca Romaneasca se afla pe locul 14 in circuitul bancar autohton si a fost cumparata de NBG in 2003. In urma crizei financiare din Grecia au existat suspiciuni ca vor fi afectate toate bancile grecesti din Romania – Alpha Bank, Bancpost, Piraeus si Banca Romaneasca. Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a explicat ca nu exista nici o influenta directa a deciziilor luate in Grecia asupra bancilor din tara noastra.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!