AcasăDezvaluiriAncheteSe pregateste un tun financiar de proportii la Ministerul de Interne!

Se pregateste un tun financiar de proportii la Ministerul de Interne!

Secretarul de stat Anghel Andreescu ii trimite pe jandarmi sa bata coclaurile dupa hotii de fier vechi

Opinia publica a primit un os tocmai bun de ros, prin lansarea sturlubaticului proiect de impartire a angajatilor IGPR in doar doua mari categorii: femei si agresori sexuali.

Secretarul de stat Anghel Andreescu ii trimite pe jandarmi sa bata coclaurile dupa hotii din conducte

Insa concomitent cu aceasta fumigena de presa, in laboratoarele ministerului condus de Radu Stroe se lucreaza intens la un proiect prin care jandarmii sa poata fi din nou folositi drept „mana de lucru”.

Acestia vor asigura paza cailor ferate si conductelor de combustibil, impreuna cu bodyguarzii unor firme de paza, care isi vor umple conturile.

Va trebui ca jandarmii sa-i alerge si pe hotii de fier vechi

Astfel ca vor avea de unde sa plateasca si comisioanele aferente pentru mai marii Jandarmeriei…

Vin comisioanele!

De  cativa ani buni a fost stopata practica prestarii de catre jandarmi, contra cost, de servicii de paza catre diversi clienti. Astfel ca, in momentul de fata, doar cateva institutii guvernamentale mai beneficiaza de aceasta masura suplimentara de siguranta. In schimb, situatia se va schimba radical in curand, strategii MAI lucrand la modificarea unor prevederi legale care sa permita din nou folosirea jandarmilor pe post de pandari. Totul sub pretextul controlarii fenomenului infractional al furtului de fier vechi si care poate afecta siguranta transportului feroviar sau al celui de produse inflamabile prin conducte. Astfel ca jandarmii vor fi pusi sa patruleze pe distante de sute de kilometri, veste ce i-a bucurat pe directorii societatilor care activeaza in domeniu, cum ar fi, de exemplu, CFR Marfa. Si, mai ales, CONPET, marea miza a acestui tun financiar. Doar la inceput insa, respectivii manageri afland apoi ca prestatia jandarmilor nu va fi moca, ci pe bani.

Mana „Ologului”

Interesul financiar este unul imens, valoarea viitoarelor  contracte putand depasi si cateva milioane de euro lunar. Bani care, in cele din urma, vor ajunge tot in conturile firmelor private de paza. Care, conform noului proiect, vor asigura paza impreuna cu trupele de jandarmi, in urma semnarii unor protocoale de colaborare. Iar beneficiarele vor fi, bineinteles, doar firmele agreate de mai marii Jandarmeriei. Iar cum Anghel „Ologu” Andreescu este un dusman declarat al Politiei si, dupa cum singur recunoaste, un jandarm pur sange, au aparut deja suspiciuni ca in spatele intregului proiect s-ar putea afla chiar actualul secretar de stat.

author avatar
Catalin Tache
2.495 afisari

4 COMENTARII

  1. SI CE E BA RAU CA BAT JANDARMI COCLAURILE DUPA HOTI ,NU ASTA TREBUIE SA FACA ?,ZIARISTII CURULUI !

  2. mai degraba sa pazeasca jandarmii decit nu stiu ce infractor de la nu stiu ce firma de paza

  3. OLOGUL, atat el cat si cei din jurul lui gandesc doar cu 1,5 neuroni pe care ii poseda fiecare nu au cum sa gaseasca SOLUTII pentru a stabili COMPETENTE nobile JANDARMERIEI Romane asa cum sunt stabilite in tarile UE si atunci recurg la GOLANII dictate de instinctele animalice.

  4. Viorel Salvador Caragea este singurul şef al unui inspectorat de Poliţie din ţară urmărit penal pentru infracţiuni cu intenţie asupra subordonaţilor săi. Parchetul Curţii de Apel Craiova confirmă că acesta are la activ şi alte plângeri penale îndreptate împotriva sa. Cu toate acestea, deşi în ultimele rapoarte Corpul de control al MAI a cerut şi propus înlocuirea „baronului cu epoleţi”, ca rezultat a ceea ce a găsit în teritoriu, inspectorul-şef Viorel Caragea cade precum pisica în picioare.

    Pe vremea fostului ministru Traian Igaş, Corpul de control al ministrului a constatat în 2011 că, din dispoziţia şefului IPJ Gorj, Viorel Caragea, din unitate „a dispărut” un câine poliţist. Ofiţerii MAI ar fi descoperit că un alt fin de-al lui Caragea, care deţine şi un hotel pe centura oraşului, acesta fiind unul dintre angajaţii lui Caragea, ar fi primit de fapt câinele unităţii, însă tot aceştia au scos la iveală şi faptul că în anumite acte patrupedul figurează ca fiind mort, iar în altele că ar fi primit de mâncare.

    În urma verificărilor efectuate de Corpul de control al ministrului s-a făcut un proces-verbal de sesizare din oficiu pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals. Iar împotriva Corpului de control al Poliţiei Române s-au dispus, la nivelul MAI, aspre verificări în ce priveşte activitatea acestuia. Zeci şi sute de memorii înaintate de mai mulţi angajaţi ai IPJ Gorj către Corpul de control al şefului IGPR, condus de Ion Popescu, al cărui frate lucrează direct în subordinea lui Caragea, au fost muşamalizate. Sesizările cu pricina venite din partea angajaţilor IPJ Gorj nu au primit un răspuns oficial până la această dată, deşi în multe cazuri au trecut cel puţin şase luni. Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică, ne-a declarat: „Nu stă în competenţa mea să vă dau detalii referitoare la acest fapt legat de acel câine lup, mai ales că se fac verificări la nivelul Corpului de control al ministrului. Este de competenţa lor să vă ofere toate detaliile necesare. Vă mulţumesc pentru înţelegere”. De cealaltă parte, apărătorii drepturilor celor lezaţi din IPJ Gorj ne-au transmis: „Am vorbit cu ministrul (la acea vreme, Gabriel Berca – n.r.), i-am relatat tot ce ştiu şi mi-a spus că şi el cunoaşte foarte bine situaţia de la Gorj. Aşa ceva nu se mai poate. IPJ Gorj este singurul inspectorat de poliţie din ţară unde au fost dispuse cercetări prealabile împotriva mai tuturor angajaţilor. Sunt vreo 700-800 de cercetări prealabile dispuse în ultima vreme de şeful IPJ Gorj, Viorel Caragea. În asemenea condiţii, evident că nu se poate lucra”, ne-a declarat Florin Vâlnei, liderul sindicatelor bugetarilor SEDLEX

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger