AcasăNewsSe-narmeaza, se doteaza, vrabia malai viseaza

Se-narmeaza, se doteaza, vrabia malai viseaza

Alo, aterizeaza strabunica: F-16 Fighting Falcon

Nici nu s-au racit bine motoarele vechilor F-16 care au sosit in Romania, ca ministrul Apararii, Mihnea Motoc, a prins aripi de zmeu si tinteste la prospaturi de ultima generatie.

Alo, aterizeaza strabunica: F-16 Fighting Falcon

Dupa fregate de pe vremea piratilor din Caraibe, dupa lupte seculare in care ne-au picat la MiG-uri 21 mai ceva ca ciorile impuscate pe camp, o alta mare victorie am obtinut: am primit primele sase din cele 12 aparate F-16 Fighting Falcon, din Portugalia. Tremura, Kremlinule! Tremura, o, tu, Putin! Ai si de ce: avioanele au fost fabricate intre anii 1981 si 1983, (oldies but goldies),  si au costat ”circa 628 milioane de euro”, informeaza MApN. Iar pilotii romani sunt in al noualea cer de-a dreptul. Am intrat in ”clubul F-16”, a declarat satisfacut Motoc. Or fi venit ele, armele  minune, dar trebuie sa aiba si ceva pe ele, ca in rest fac doar zgomot. Putintica rabdare, urmeaza ”pachetul SUA”, ”necesar pentru realizarea capabilitatii operationale, care cuprinde echipamente cu regim special, soft-ul avioanelor, armament si munitii, echipamente la sol” etc. Sa fie primite si astea. Atat am putut, atat ni s-a impartit.

Submarinul Delfinul, mai nou decat conservele portugheze

Iata, de fapt, cea mai puternica arma a Romaniei, dar NATO nu o vede

Altminteri, Romania (pozitie strategica la Marea Neagra) este mereu invocata de NATO ca factor de stabilitate, elev model,  samd. Curios ca nu prea ne dau si gloante, ci doar flinte ruginite. In timp ce submarinul Delfinul, rugineste nefolosit in portul Constanta. Culmea, Delfinul, submarin din clasa Kilo, una din cele mai apreciate clase, este si unul din cele mai moderne submarine de acest tip din Marea Neagra, a fost constrit in 1985. Mai nou decat avioanele pe care le-am primit. Generalul Constantin Degeratu avertiza, el, de mult, cu privire la lipsa capacitatii de aparare a armatei Romaniei: ” nu are capacitate de actiune aeriana, nu are capacitate de actiune antiaeriana, nu are capacitate de aparare a unui teritoriu sau de eliberare a unui teren”. Pusa la incercare, pur si simplu n-ar conta. Cu toate acestea, NATO trimite in flancul Rusiei niste surogate ce demult si-au trait vremea. Comparativ cu avioanele de lupta rusesti, chiar si cu cele mai vechi, F-16 Fighting Falcon e un basm de adormit opinia publica. Dar ambitiile ministrului roman al Apararii sunt mult mai mari. ”Operarea escadrilelor F-16 Fighting Falcon reprezinta conditia de eligibilitate a tarii noastre pentru accederea la programul F-35 – tinta finala a acestui ambitios program de modernizare a aviatiei de lupta romanesti – cat si mijlocul prin care aceasta tranzitie devine realizabila”, a declarat Motoc. Adica sa avem unul din cele mai performante avioane de lupta americane, F-35 Lightning, al carui pret, in functie de varianta, este intre 172 si 236 milioane de dolari ! Nu mai e mult pana departe!

author avatar
Tudor Borcea
656 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pai gogule, nato le e frica de putin de se pisa pe ei. Crezi ca n-au dat la pace cu submarinul nostru? Adica sa-l tina pana rugineste dracu de tot si noi sa fim fara nici o aparare submarina la marea Neagra. In legatura cu avioanele astea F16 cine o sa le conduca, avem noi piloti asa experimentati, ei nu au avut ore destule de antrenare pe ala sovietice, mig 21, vor avea pe astea? Cine PLATESTE?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger